آغاز راهبری اینترنت اشیا

آغاز راهبری اینترنت اشیا به گزارش ابزار اپل كارگروه راهبری اینترنت اشیا شروع به كار كرده و تولید وحدت رویه، تعریف و دیدگاه واحد، مسائل امنیتی و حریم خصوصی در حوزه اینترنت اشیاء و استفاده از ظرفیت­های این حوزه برای افزایش اشتغال و توسعه كسب و كار در كشور در این جلسات مورد بحث، بررسی و تبادل نظر قرار می گیرد.


به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، چندی است كارگروه راهبری اینترنت اشیاء، توسط مركز ملی فضای مجازی و با مشاركت مركز همكاری های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری و هم همكاری سازمان ها و دستگاه های اجرایی ذی ربط، تشكیل و فعالیت خویش را شروع كرده است.

تدوین سند استراتژیك و نقشه راه اینترنت اشیاء، راهبری طرح های كلان ملی در این حوزه، شناسایی نقاط قوت و تهدید توسعه اینترنت اشیاء در كشور، بررسی و تقسیم كار ملی با شناسایی كلیه ذی نفعان و بازیگران بخش حاكمیتی، دولتی، غیردولتی و عمومی و شناسایی و انتخاب طرح های پایلوت ملی در حوزه اینترنت اشیاء، مهمترین اهداف این كارگروه ذكر شده است.

با توجه به گزارش مركز ملی فضای مجازی، تابحال سه جلسه از جلسات كارگروه، در مركز ملی فضای مجازی و با حضور نمایندگان تام الاختیار سازمان­ها و نهادهای مختلف تشكیل شده است. در این جلسات، تولید وحدت رویه در مبحث اینترنت اشیا، عرضه یك تعریف و دیدگاه واحد برای اینترنت اشیا، تولید زیرساخت مناسب برای اینترنت اشیاء، مسائل امنیتی و حریم خصوصی در حوزه اینترنت اشیاء و استفاده از ظرفیت­های این حوزه برای افزایش اشتغال و توسعه كسب و كار در كشور، مورد بحث، بررسی و تبادل نظر قرار گرفته است.

كمیته های تخصصی هم در موضوعات مختلف و با مشاركت نمایندگان سازمان­ها در حال شكل گیری است تا ابعاد تخصصی و فنی در رابطه با اینترنت اشیاء را در حوزه های مختلف همچون فناوری، صنایع و كاربردها، حاكمیت (امنیت، حقوق و مقررات) و هم سایر حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، مورد بررسی قرار داده و نتایج حاصله را جهت اتخاذ تصمیمات مقتضی، در اختیار كارگروه بگذارند.

اینترنت اشیاء، شبكه ای جهانی از اشیاء مرتبط است

امروزه فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی در همه جنبه های روزانه زندگی مردم از قبیل بانك ها، بازار، حوزه های آموزشی و غیره تاثیرگذارند. اینترنت اشیاء به مفهوم یك شبكه جهانی از اشیاء مرتبط می باشد كه هر یك دارای آدرس مختص به خود بوده و بر مبنای قراردادهای استانداردشده ای با یكدیگر در ارتباط هستند.

این سیستم جدید كنترل از طریق دور و كنترل هوشمند اشیاء و دستگاه ها امروزه در كشورهای توسعه یافته در سیستم های اداری و همینطور وسایل منزل بسیار مورد استفاده قرار می گیرد اما هنوز در ایران مقدمات استفاده از آن به صورت تجاری فراهم نشده است. البته در جلسات شورای عالی فضای مجازی به اهمیت فناوری اینترنت اشیاء پرداخته و مقرر شده در جهت توسعه سیستم های هوشمند و اینترنت اشیاء با رعایت اصول اقتصاد مقاومتی، سند مناسبی تهیه و تنظیم شود.

پیاده سازی اینترنت اشیاء دارای چالش هایی برای سازمان ها و شركت هاست و اتخاذ رویكرد در حوزه های مختلفی مانند امنیت شبكه، بی نظمی و چالش تولید خواهد نمود. برای پردازش و ذخیره اطلاعات، سنسورها و وسائل عظیم و گسترده داده ها مورد نیاز است. اما معمار كنونی دیتاسنترها آمادگی لازم را برای مواجه با حجم عظیم اطلاعات و داده های طبیعی ندارد.

اینترنت اشیاء در دنیا جوان است و همه جا چالش امنیت وجود دارد، درواقع بقیه دنیا هم مشابه همین وضعیت را دارند و مبحث امنیت این فناوری یك استرس جهانی است. اما از طرفی به قول مسئولان، در موارد محدود استفاده از اینترنت اشیاء باید برای كمك به كسب وكارها، مقررات زدایی شود و در مقابل در حوزه های حیاتی كه داده های كلان كشور هستند، باید مقررات گذاری اتفاق بیفتد.

پژوهشگران این حوزه هم مطالعات و تحقیقاتی در مورد مفاهیم كاربردها و اثرات اینترنت اشیاء بر كسب وكار و استراتژی های بازاریابی اقدام كرده اند، اما خلأ عدم مشاركت محققان در این حوزه قابل توجه است، زیرا به گواه خیلی از محققان این مورد پارادایم جدیدی است و نیاز به مشاركت همگانی حوزه های دخیل فنی و اجتماعی و انجام پژوهش های یكپارچه جهت برداشتن پرده های ابهام از زوایای مختلف این مورد دارد.

اینترنت اشیاء اطلاعات بی شماری تولید می كند كه با تحلیل آنها می توان به علایق كاربران دست یافت و از این رو، برای سیاست گذاران بسیار بااهمیت است. در جهت پیاده سازی این تكنولوژی در كشور طرح كلان اینترنت اشیاء در ایران در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال تهیه است و وزارت ارتباطات و فناوری از بازیگران این عرصه همچون اپراتورها، بخش خصوصی، بخش های تولیدی، صنایع و محققین دعوت كرده تا نظرات خویش را مطرح كنند.

پیش بینی شده است تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۵ میلیارد از اشیاء به این نكنولوژی جدید مجهز باشند. از اینترنت اشیاء امروزه در حوزه اتومبیل های خودران، ارتباط خودروها با یكدیگر و همین طور پیروی از علائم راهنمایی و رانندگی استفاده می گردد كه باعث صرفه جویی در مصرف سوخت به علت استفاده درست از زمان می گردد.



 

1396/10/11
19:59:19
5.0 / 5
5125
تگهای خبر: ارتباطات , اینترنت , بازی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS