ذخیره سازی کربن در زیر زمین با فناوری ایمن

ذخیره سازی کربن در زیر زمین با فناوری ایمن به گزارش ابزار اپل دانشمندان یک چاره تازه برای یک چالش پیدا کرده اند که زمانی که دی اکسید کربن به زیر زمین تزریق می شود، اطمینان حاصل شود همان جا باقی خواهد ماند.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری فیزیک (phys.org)، برای چند دهه گذشته، مدلهای آب و هوایی پیشبینی کرده اند که با سطح فعلی گازهای گرم کننده موجود در جو سیاره زمین، موج های گرمای شدید از نوعی که میلیونها نفر تابستان سال جاری تجربه کردند، بسیار متداول تر خواهد شد.
در حالی که میزان انتشار گازهای آلاینده و دمای زمین همچنان بالا می رود، به طور فزاینده ای این اجماع علمی وجود دارد که به منظور پیشگیری از گرم شدن بیشتر زمین فراتر از ۱.۵ درجه سانتی گراد بالاتر از سطوح قبل از صنعتی شدن، لازم است کشورهای جهان به طور فعال برای از میان برداشتن و مدیریت دی اکسید کربن اقدام نمایند.
یکی از روش های مطالعه شده برای نگهداری کربن زدوده شده در خارج از جو زمین در بر دارنده تزریق دی اکسید کربن به درون فرماسیون های سنگی در اعماق زیر زمین است. با این وجود همچنان برخی جنبه های کار باید مشخص شود.
«ایلنیا باتیاتو» از محققان ارشد دست اندرکار مطالعه تحقیقی جدید از دانشگاه استنفورد می گوید: تزریق دی اکسید کربن در فرماسیون های ذخیره سازی می تواند به واکنش های ژئوشیمیایی پیچیده ای منجر شود که بعضی از آنها امکان دارد باعث تغییرات ساختاری بزرگی در سنگ ها شود که پیشبینی آنها دشوار است.
دانشمندان زمین شناس از سال ها پیش با شبیه سازی جریان سیالات، واکنش ها و مکانیسم های سنگ ها کوشیده اند تا پیشبینی کنند تزریق دی اکسید کربن یا سایر سیالات چگونه بر فرماسیون سنگ ها تأثیر خواهد گذاشت.
اما مدلهای موجود قادر به پیشبینی قابل اعتمادی درباره واکنش های ژئوشیمیایی نیستند، این درحالی است که شناخت این واکنش ها ضروری است؛ چون که نقش مهمی در موثر بودن حبس گاز در زیر زمین دارد.
راه حل جدید برای این مشکل که در شماره اخیر نشریه آکادمی ملی علوم آمریکا معرفی شده است، از یک وسیله «میکروفلوئیدیک» (microfluidics) یا به قول دانشمندان «آزمایشگاه روی تراشه»، بهره می برد. در این مورد خاص، دانشمندان به آن «سنگ روی تراشه» می گویند؛ چونکه این فناوری شامل وارد کردن یک تراشه کوچک پلمه سنگ (shale rock) در درون یک سلول میکروفلوئیدیک است.
دانشمندان با استفاده از این ابزار و هم دوربین ها و میکروسکوپ های سرعت بالا، مرحله به مرحله واکنش های شیمیایی و حل شدن نمونه های سنگی و بازآرایی آنها را مشاهده نمودند.
پروژه های فعلی برای زدودن «دی اکسید کربن» به طور مستقیم از جو زمین تنها در مقیاس آزمایشی (پیلوت) انجام می شوند. پروژه جذب دی اکسید کربن در منشاء متداول تر هستند؛ بطوری که بیشتر از ۱۰۰ پروژه در سطح جهان درحال توسعه هستند و دولت آمریکا الان در تدارک صرف ۸.۲ میلیارد دلار از راه طرح زیربنایی دوحزبی درباره جذب و ذخیره سازی کربن از تاسیسات صنعتی است.
البته همه این طرح ها در بر دارنده تزریق و دفن کربن در زیر زمین نیستند، اما طرح های دربردارنده ذخیره سازی ژئولوژیک (زمین شناختی) با تکنولوژی جدید دانشگاه استنفورد بسیار باثبات تر و ایمن تر اجرا خواهند شد.

1401/05/19
11:50:42
5.0 / 5
486
تگهای خبر: تكنولوژی , دانشگاه , دوربین , ذخیره سازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS