آغاز استعلام الکترونیکی وضعیت طرح هادی اراضی روستایی توسط سامانه زمین

آغاز استعلام الکترونیکی وضعیت طرح هادی اراضی روستایی توسط سامانه زمین ابزار اپل: به گزارش ابزار اپل، برپایه اعلام سازمان فناوری اطلاعات، پنجره واحد مدیریت زمین ارائه ی خدمت استعلام تعیین حدود وضعیت اراضی روستایی را به صورت پایلوت در دو روستا در گیلان و اصفهان شروع کرده و به بررسی وضعیت جانمایی زمین مطابق با طرح هادی روستا می پردازد.



به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، اجرای پروژه های دولت الکترونیک یکی از مهم ترین اقدامات برای اجرای فرمان مقام معظم رهبری است که با نامگذاری سال جاری به نام «تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین» عینیت یافته است. سازمان حفاظت محیط زیست هم همگام با دیگر دستگاههای دولتی و غیردولتی در جهت تحقق این هدف و اجرای شعار محیط زیستی سال با عنوان «محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فناورانه»، مبحث دولت الکترونیک را در سرلوحه برنامه های خود قرار داده است. بر این اساس، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، یکی از ۲۳ پروژه اولویت دار دولت الکترونیک است که به منظور ایجاد سهولت در ارائه خدمات و مجوزهای زمین محور و مدیریت و پایش بهینه اراضی ایجاد و به راه افتاده است.

ثبت و صدور مجوزهای در رابطه با ساخت و ساز در اراضی و املاک خصوصی و استعلامات مربوطه، ثبت و واگذاری بهره برداری از اراضی و املاک ملی، دولتی و وقفی، ثبت و پیگیری گزارش های مردمی زمین خواری و نظارت بر اجرای قوانین در رابطه با حوزه زمین، اهداف چهارگانه سامانه است. به عبارت دیگر زمین، سامانه ای است که امکان ثبت درخواست و پیگیری به صورت الکترونیک و بدون رجوع حضوری را برای متقاضیانی فراهم می آورد که قصد اقداماتی نظیر تغییر کاربری، تفکیک، تجمیع، واگذاری و ساخت و ساز در اراضی و املاک کشور را دارند.

سامانه زمین دارای دو زیرسامانه با عنوان درگاه متقاضیان و پایش اراضی است و الان به نشانی https: //iraneland.ir قابل دسترس و استفاده برای کاربران است.

سامانه پایش اراضی بعنوان یکی از دو بخش اصلی سامانه «پنجره واحد مدیریت زمین» با رصد کردن استانهای اصفهان، البرز، قزوین و زنجان آغاز به کار کرده است و مأموریت ویژه پیشگیری از تخریب اراضی کشاورزی و حفظ جنگلها و مراتع را دنبال می کند. ذینفعان سامانه پایش اراضی را طیف قابل توجهی از دستگاه هایی می سازند که به شکلی تکلیف قانونی برای حفظ، نگهداری و مدیریت اراضی کشور به عهده آنها گذاشته شده است که در این خصوص میتوان به وزارت راه و شهرسازی، سازمان محیط زیست، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، سازمان امور اراضی، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اشاره نمود.

پیش از این جواد موحد- معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران- طی روزهای گذشته از تسهیل فرایند صدور مجوزها در حوزه زمین اطلاع داد و گفته بود با برقراری ارتباط میان سامانه های زمین و درگاه ملی مجوزها از این پس متقاضیان دو خدمت صدور جوازهای تغییر کاربری اراضی و تاسیس شهرک می توانند به صورت غیرحضوری نسبت به ثبت و پیگیری درخواست های خود اقدام نمایند.

معاون دولت الکترونیکی اتصال سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به درگاه ملی مجوزهای کشور را یکی از اساسی ترین پایه های توسعه خدمات زمین محور در کل کشور تا آخر سال جاری دانست و اضافه کرد: تا پیش از این متقاضیان دو خدمت «صدور مجوز تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها» و «صدور جواز تأسیس شهرک یا نواحی صنعتی غیردولتی» ناگزیر به پیمودن فرآیندی زمان بر و طولانی بودند تا بلکه بتوانند از آخرین وضعیت درخواست مجوز خود آگاه شوند. اما با تعاملاتی که میان سامانه های زمین و درگاه ملی مجوزها صورت گرفت از ۳۰ مهرماه سالجاری در گام ابتدایی، اتصال لازم برای خدمات یاد شده برقرار شد و کوشش برای تسری پیداکردن این مهم به کلیه خدمات حوزه زمین ادامه می یابد.

موحد، با بیان اینکه اتصال سامانه های زمین و مجوزها صرفاً یک رویداد فنی نیست و اثرات آن نقش قابل توجهی را در پیشگیری از سردرگمی متقاضیان ایفا می کند؛ اظهار داشت: هم اکنون استعلاماتی نظیر وضعیت ملی بودن اراضی، حریم راه، حریم راه آهن، حریم خطوط و تأسیسات آب و فاضلاب، حریم خطوط و تأسیسات فرودگاهی، اصالت مجوزهای زیست محیطی، اصالت جواز تأسیس صنعتی و سایر استعلامات پایه مورد نیاز جهت دریافت مجوز در کوتاه ترین زمان ممکن به صورت الکترونیکی دریافت می شود که نقش مهمی را در صرفه جویی زمان و هزینه مردم به عهده دارد.

اما اخیرا سازمان فناوری اطلاعات اعلام نموده پنجره واحد مدیریت زمین، ارائه ی خدمت «استعلام تعیین حدود وضعیت اراضی روستایی» را شروع کرده است؛ این خدمت که هم اکنون به صورت پایلوت در دو روستای سراوان واقع در استان گیلان و نرگان واقع در استان اصفهان شروع به فعالیت نموده به بررسی وضعیت جانمایی زمین مطابق با طرح هادی روستا می پردازد و بر اثر آن متقاضیان می توانند نسبت به وضعیت داخل یا خارج طرح هادی بودن زمین خود، آگاه شوند.

طبق این گزارش، این استعلام به این علت حائز اهمیت می باشد که در صورت وقوع زمین در محدوده طرح هادی، امکان دریافت مجوزهای لازم و قانونی بر روی اراضی با کاربری های متعدد همچون کاربری مسکونی برای متقاضی فراهم خواهد بود. خدمت استعلام تعیین حدود اراضی روستایی با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به نشانی https: //iraneland.ir/ به راه افتاده است و پاسخ آن در کوتاهترین زمان ممکن مشخص می شود.





منبع:

1401/08/15
09:57:26
5.0 / 5
455
تگهای خبر: الكترونیك , تولید , خدمات , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS