مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات در هفته جاری

۱۰۰ گیگ اینترنت هدیه به پدران و تماس از پلتفرم های داخلی با خارج

۱۰۰ گیگ اینترنت هدیه به پدران و تماس از پلتفرم های داخلی با خارج ابزار اپل: ابزار اپل: 100 گیگ اینترنت هدیه به پدرانی که روز پدر صاحب فرزند شدند، فراهم شدن امکان تماس از پلت فرم های داخلی با خارج از کشور و 57 درصد پیشرفت شبکه ملی اطلاعات احراز شد، تعدادی از مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته جاری بود.



به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، روز شنبه که مصادف با میلاد حضرت علی(ع) و روز پدر بود با بیان خبر ارائه ۱۰۰ گیگ اینترنت هدیه به پدرانی که در این روز صاحب فرزند شدند شروع شد و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دراین زمینه گفت جزییات بیشر بوسیله سایت وزارت خانه منتشر خواهد شد.

قابلیت های متمایز در پیامرسان های داخلی

زمزمه های پشتیبانی از پلتفرم های داخلی طی سالهای قبل مطرح بود اما این مساله زمانی اوج گرفت که چند سال قبل یکی از پیامرسان های خارجی با محدودیت هایی روبه رو و همین موضوع لزوم پشتیبانی از پیامرسان های داخلی را داغ کرد.

حمایت دولت برای ارتقاء و پشتیبانی از پلتفرم های داخلی ادامه داشت اما این مسیر طی چند ماه گذشته به سبب ایجاد محدودیت برای دو پلتفرم خارجی از طرف مراجع ذی صلاح شتاب بیشتری به خود گرفت و بارها از طرف مسئولان مربوطه گفته شد پلتفرم های داخلی تقویت و حمایت می شوند و در طول این مدت کیفیت پیامرسان ها هم به شکل چشمگیری بالا رفته است.

در همین رابطه، نشستی مشترک با حضور سکوهای مشمول داخلی و بانوان کارآفرین همچون تولیدکنندگان، عرضه کنندگان و دیگر فعالان اجرا شد. در این جلسه دو سویه که بمنظور هم افزایی برگزار شد، دوطرف، به بیان دیدگاه و نظرات خود پرداختند و محمد خوانساری، معاون وزیر ارتباطات نیز در این جلسه، اظهار داشت: هم اکنون به حد نیاز، زیرساخت های فنی برقرار است، اما دستیابی به وضعیت مطلوب چه برای این سکوها شامل پیامرسان ها و رسانه های اجتماعی و چه برای کسب و کارهایی که به سکوهای داخلی مهاجرت کرده اند، نیازمند زمان بیشتری است.

طبق گفته خوانساری در پیامرسان های داخلی قابلیت هایی درحال شکل گیری است که موارد مشابه خارجی فاقد آن هستند. معافیت های مالیاتی برای کسب وکارها و استفاده از تخفیف های پستی در صورت خرید از فروشگاه های مستقر در این سکوها و همین طور کاهش سوءاستفاده های مالی موجود بر بستر خرید و فروش در این عرصه و ایجاد اطمینان برای مردم، همچون این موارد هستند.

انجام بیش از پنج میلیارد استعلام الکترونیکی

از مهم ترین اقدامات سازمان فناوری اطلاعات در امتداد پیاده سازی دولت الکترونیکی، مرکز ملی تبادل اطلاعات یا گذرگاه خدمات دولت می باشد که برای پاسخگویی به تعهدات محوله در برنامه پنجم و بخشنامه اجرائی آن و نیز برمبنای ضوابط فنی و اجرائی توسعه دولت الکترونیکی مصوب شورای عالی فناوری اطلاعات به این کار اقدام نموده است. در همین رابطه، بتازگی جواد موحد- معاون دولت الکترونیکی- به مجموع تراکنش های ثبت شده در مرکز ملی تبادل اطلاعات از شروع سال جاری تا کنون پرداخت و اظهار داشت: بیش از پنج میلیارد تراکنش در مرکز ملی تبادل اطلاعات به ثبت رسیده است که حدود دو میلیارد و ۲۲۰ میلیون آن متعلق به گذرگاه خدمات دولت(GSB) و حدود سه میلیارد آن به گذرگاه خدمات عمومی دولت(PGsb) متعلق می باشد.

موحد، هم چنین به انتشار لیستی از بالاترین دستگاه های سرویس گیرنده، سرویس دهنده و پرکاربردترین خدمات پرداخت. سرویس دهنده های برتر بطور معمول از شروع سال جاری عبارت از سازمان ثبت احوال کشور، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و شرکت ملی پست ج. ا. ا هستند. سرویس گیرنده های برتر نیز شامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بانک مرکزی است. خدمات استعلام هویتی ثبت احوال، سرویس شاهکار و سرویس استعلام واکسن وزارت بهداشت نیز پرکاربرترین های GSB را می سازند.

۵۷ درصد پیشرفت شبکه ملی اطلاعات احراز شد

امیر خوراکیان - سخنگو و معاون حقوقی و امور مجلس مرکز ملی فضای مجازی- با بیان این خبر، اضافه کرد: باتوجه به بررسی های انجام شده طبق فاکتورهای مورد نظر برای شبکه ملی اطلاعات در کشور، تا حالا ۵۷ درصد پیشرفت در اجرای آن مورد تأیید مرکز ملی فضای مجازی قرار گرفته است. بررسی های فنی و کارشناسی بیان کننده ۲۳ درصد پیشرفت این شبکه در ابتدای دولت سیزدهم بوده که برهمین اساس میزان پیشرفت این شبکه امسال بسیار مطلوب و رضایت بخش ارزیابی شده است.

تاکنون برای ۸۶ درصد از اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات بیش از یک صد شاخص ارزیابی تدوین و مورد توافق قرار گرفته است که این شاخص ها و ارزیابی شبکه برمبنای آنها با همکاری و مشارکت همه جانبه مدیران و کارشناسان بخش های مختلف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طی بیش از ۵۰۰ ساعت جلسات متمرکز انجام شده است و علاوه بر بخش های فنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بصورت مستقل و مستقیم درباب اپراتورها، دیتاسنترها و خدمات ابری و پیامرسان ها نیز انجام شده است.

بر این اساس از مهم ترین اقدامات که طی ماه های اخیر انجام شده است عملیات گسترده برای شناسایی ضعف ها و اشکالات و نارسایی ها در لایه دسترسی و تجمیع بوده است. نقاط اشباع و عوامل ناپایداری به خوبی شناسایی شده و هماهنگی های لازم برای تهیه طرح های عملیاتی و اقدامات لازم انجام شده است که با حل این اشکالات بطور قطع وضعیت شبکه بهبود خواهد یافت.

افزایش تعداد مشترکان تلفن همراه نسبت به سال گذشته

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور هر سه ماه یکبار، آخرین آمار مربوط به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را در قالب یک فایل که برای عموم مردم قابل دسترسی است منتشر می کند. در چهل و سومین فصلنامه انتشار یافته از طرف این سازمان، تعداد مشترکان تلفن همراه در پاییز امسال با افزایش هفت درصدی نسبت به سال قبل روبه رو شده و از ۱۴۵ میلیون و ۶۶۷ نفر عبور کرده است. همین طور تعداد مشترکان پهن باند سیار نیز با افزایش ۱۱.۴۶ درصدی نسبت به پاییز سال قبل به بالای ۱۰۲ میلیون مشترک رسیده است. اشتراک تلفن ثابت بدون تغییر فاحش نسبت به پاییز ۱۴۰۰ حالا ۲۹ میلیون و ۳۴۲ مشترک است.

در این گزارش تعداد مشترکان پهن باند ثابت نیز از ۱۱ میلیون عبور کرده که نسبت به سال قبل رشد حدود ۱.۵ درصدی داشته است. گفتنی ست این آمار نشان میدهد هنوز میل به استفاده از تلفن و اینترنت ثابت مثل قبل اندک است. آمار مندرج در این گزارش نشان میدهد که ضریب نفوذ پهن باند سیار به بالای ۱۲۰ درصد، پهن باند ثابت به ۱۳.۸، تلفن همراه به ۱۷۲ درصد و تلفن ثابت به ۳۴.۶۴ درصد رسیده است.

رونمایی از ۲ ماهواره و انتشار نخستین تصاویر «خیام»

در مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی که روز سه شنبه در محل موزه ارتباطات برگزار شد، از نمونه کیفی ماهواره «ناهید ۲» و نمونه پروازی ماهواره «طلوع ۳» رونمایی گردید. ماهواره «ناهید ۲» دارای وزن حدود ۱۲۰ کیلوگرم و طول عمر بیش از ۲ سال در مدار بالای ۵۰۰ کیلومتر زمین قرار می گیرد. این ماهواره دارای سیستم پیشرانش با قابلیت جابجایی ارتباطات است و تست ارتباطات مکالمه را روی باند مایکروویو فراهم می آورد.

ماموریت های این ماهواره در دو دسته ماموریت های اولیه و ثانویه تعریف شده است. در ماموریت های اولیه، تمرکز بر توسعه و آزمون فناوری های اساسی مورد نیاز مسیر راهبردی است. همچون آزمون انتقال مداری با بهره گیری از پیشرانش تک مؤلفه ای و دستیابی به عمر عملیاتی ۲ سال آزمون موقیعت یابی رادیویی مستقل از GPS با قابلیت استخراج TLE، آزمون اعمال گشتاور وضعیت با بهره گیری از پیشرانش، ارتباط مخابراتی S&F اندازه گیری تشعشعات (دزیمتری) و آزمون ارتباط هم زمان تلفنی به عنوان ماموریت ثانویه در دستور کار قرار دارد.

از جمله دستاوردهای این ماهواره می توان به آزمودن فناوری های مورد نیاز ماهواره های زمین آهنگ، کسب دانش و فناوری انتقال مداری و تنظیم و کنترل موقعیت و وضعیت ماهواره، توسعه و تثبیت قسمتی از فناوری های ضروری در سیستم های پیشرانش، توان الکتریکی، محموله های مخابراتی، OBDH، کنترل حرارتی و... اشاره نمود.





منبع:

1401/11/21
11:59:39
5.0 / 5
511
تگهای خبر: اپراتور , ارتباطات , الكترونیك , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS