تحول در تصفیه فاضلاب صنایع لبنی با فناوری نانوحباب

تحول در تصفیه فاضلاب صنایع لبنی با فناوری نانوحباب به گزارش ابزار اپل، محققان با استفاده از فناوری نانوحباب، روشی نوین و مؤثر برای تصفیه فاضلاب کارخانه های لبنی عرضه دادند که با کاهش آلاینده ها و افزایش اکسیژن محلول، عملکرد محیط زیستی سیستم های تصفیه را به صورت قابل ملاحظه ای بهبود می بخشد.


به گزارش گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، دانشگاه ایالتی داکوتای جنوبی (South Dakota State University) با بهره بردن از فناوری نوظهور نانوحباب، گام مهمی در بهبود پروسه تصفیه فاضلاب واحدهای تولید محصولات لبنی برداشته است. این فناوری نوآورانه که توسط مانیشا موهان (Maneesha Mohan)، استاد گروه صنایع لبنی و علوم غذایی و دارنده کرسی آلفرد در تولید لبنیات در این دانشگاه توسعه یافته، قادر می باشد بصورت مؤثر آلاینده های موجود در فاضلاب را کاهش داده و سطح اکسیژن محلول را افزایش دهد.
فاضلاب تولید شده در کارخانه های لبنی، حاوی ترکیبات آلی، عوامل بیماری زا، مواد مغذی و آلاینده های مختلف است که در صورت عدم تصفیه مناسب، می تواند سلامت انسان و محیط زیست را به خطر اندازد. به همین دلیل، اغلب کارخانه های لبنی دارای سیستم های تصفیه مستقل هستند که باید با تغییرات روزانه در حجم و ترکیب فاضلاب مقابله کنند.
نانوحباب ها، حباب هایی هستند که حدود ۲۵۰۰ برابر کوچک تر از دانه نمک اند و به سبب خاصیت های منحصربه فرد خود، در صنایع مختلفی نظیر دارورسانی، کشاورزی و تصفیه آب مورد استفاده قرار گرفته اند. موهان اولین بار در نیوزیلند با این فناوری آشنا شد؛ جایی که از آن برای افزایش ماندگاری ماهی های صیدشده بهره گرفته می شود.
در این فناوری، مایعات به درون یک ژنراتور پمپ می شوند. در این ژنراتور، با بهره گیری از پدیده «کویتاسیون هیدرودینامیک»، گاز وارد نواحی با فشار پایین شده و به حباب های بسیار ریز شکسته می شود. این حباب های گازی می توانند برای مدت طولانی در مایع باقی بمانند و در این بازه، با ترکیبات مختلف واکنش دهند. همچنین، با افزایش نرخ اکسیداسیون، نقش قابل توجهی در تجزیه ترکیبات آلی و جامدات معلق ایفا می کنند.
در راستای بررسی کاربردی این فناوری در صنعت لبنیات، موهان به همراه دانشجوی کارشناسی ارشد خود، اف ان یو اکشیت (FNU Akshit)، تحقیقات آزمایشگاهی گسترده ای را شروع کرد. یافته های آنها نشان داد که استفاده از نانوحباب ها منجر به کاهش قابل توجه پارامترهای محیط زیستی فاضلاب می شود:
تقاضای بیوشیمیایی اکسیژن (BOD): کاهش ۱۰.۶ درصد
تقاضای شیمیایی اکسیژن (COD): کاهش ۵.۷۷ درصد
جامدات معلق: کاهش ۱۶.۵ درصد
افزایش اکسیژن محلول در فاضلاب: ۱۳۴درصد
این اعداد به وضوح نشان می دهند که نانوحباب ها می توانند راهکاری بسیار کارآمد، پایدار و کم هزینه برای تصفیه فاضلاب در صنایع لبنی باشند؛ خصوصاً در شرایطی که حجم تولید فاضلاب متغیر و آلاینده ها متنوع هستند.
نانوحباب ها که قبل تر در حوزه هایی مانند کشاورزی دقیق و انتقال دارو مورد استفاده قرار گرفته اند، حال افق های جدیدی در تصفیه فاضلاب صنعتی گشوده اند. باتوجه به اثربخشی بالا و پایداری این فناوری، انتظار می رود که به زودی در سایر صنایع غذایی و نوشیدنی نیز به کار گرفته شود.
یافته های این مطالعه در نشریه معتبر Trends in Food Science & Technology انتشار یافته و نشان از اهمیت بیش از پیش فناوری های نانویی در حل چالش های زیست محیطی صنایع دارد. بگفته موهان، آینده تصفیه فاضلاب به طرف راهکارهای هوشمند، کم هزینه و سازگار با محیط زیست حرکت می کند، و نانوحباب ها می توانند در قلب این تحول قرار داشته باشند.



منبع:

1404/02/09
11:28:42
5.0 / 5
43
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ابزار پل

پربحث ترین ابزار پل

جدیدترین ابزار پل

ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS

ابزار اپل: دنیای نرم افزارهای IOS در دستان شماست. با ابزار اپل، آیفون و آیپد خویش را به اوج برسانید