توسعه فناوری در عرصه های نوظهور در اولویت همکاریهای ایران و روسیه
ابزار اپل: دستیار ویژه رییس جمهور روسیه در عرصه علم و فناوری در نشست دیپلماسی فناوری ایران و روسیه، توسعه فناوری در عرصه های نوظهور را اولویت همکاری بین دو کشور دانست.
به گزارش گروه علمی ایرنا از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نشست دیپلماسی فناوری ایران و روسیه، روز جمعه؛ ۱۲ اردیبهشت ماه با حضور آندری فورسنکو؛ دستیار ویژه رییس جمهور روسیه در عرصه علم و تکنولوژِی، مهدی صفاری نیا؛ رییس پارک فناوری پردیس، حسین روزبه؛ رییس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی و دیگر فعالان زیست بوم علم و فناوری در حاشیه اینوتکس ۲۰۲۵ اجرا شد.
رئیس پارک و علم و فناوری پردیس در این جلسه خطاب به مسئولان حوزه فناوری از روسیه اظهار داشت: حضور مجدد شما در نمایشگاه اینوتکس نشان دهنده عزم تان برای همکاری فناورانه است. پارک فناوری پردیس زیر مجموعه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری است؛ البته سال قبل در قالب مصوبه ای دولتی به عنوان منطقه بین المللی نوآوری هم شناخته شده است. از ین جهت، خودرا مکلف به توسعه کارهای فناورانه بین المللی می دانیم. نخستین کشوری را هم که برای این منظور انتخاب کردیم، روسیه است و امیدواریم جلسه امروز، نتایج اجرائی خوبی را برای همکاری متقابل به همراه داشته باشد.
مهدی صفاری نیا اضافه کرد: ۱۲ سال پیش به پیشنهاد دکتر سجادی، سفیر ایران در روسیه، نمایشگاه اینوتکس آغاز شد و همیشه همکاری با روسیه در اولویت ما بوده است و در این راستا، می کوشیم مزایای آزاد تجاری را برای طرف همکاری مان هم فراهم نماییم.
وی با اعلان اینکه نخستین شرکت خارجی که ۱۰ سال پیش، در پارک پردیس مستقر شد، یک شرکت روسی بود، اشاره کرد: این شرکت در عرصه دارویی فعالیت می کرد و خوشحالیم که بتوانیم امروز این همکاری را توسعه دهیم.
صفاری نیا اشاره کرد: شرکت های روسی می توانند در پارک فناوری پردیس دفتر داشته باشند، از دیگر عناوینی که ما در همکاری فناورانه با روسیه دنبال می نماییم، ایجاد شعبه هایی از دانشگاه های روسی در کشور است و در این راستا، توافق هایی را با دانشگاه سن پترزبورگ و دانشگاه ملی مسکو انجام داده ایم و این مهم را با همکاری دانشگاه علم و صنعت پیش می بریم.
به گفته رییس پارک فناوری پردیس، این نخستین دانشگاه خارجی است که در ایران شعبه دارد. در این مجموعه امکانات زیرساخت دفتر و کلاس ها ایجاد می شود و نه فقط دانشجویان ایرانی که دانشجویان منطقه هم می توانند در این دانشگاه تحصیل کنند؛ بدین سان که قسمتی از دوره های تحصیلی شان در ایران و دوره های بعدی را در روسیه سپری کنند.
این مقام مسئول اشاره کرد: آمادگی داریم دفاتری را به پارک های فناوری اختصاص دهیم. همین طور در قالب پیمان هایی که دو کشور در آن عضویت دارند، مثل حوزه بریکس و شانگهای هم آمادگی انجام هر نوع همکاری فناورانه را داریم چونکه هدف ما رابطه بیشتر و تعریف فرصت های همکاری شامل فرصت های آموزشی، تحقیقاتی و بازار است.
با تکرار فناوری ها راه به جایی نمی بریم
دستیار ویژه علم و فناوری رییس جمهور روسیه هم طی سخنانی اظهار داشت: امروز این افتخار را داشتم که با برخی پروژه ها از نزدیک آشنا شوم، علاقه افرادی که مایل بودند پروژه های خودرا تشریح کنند، برای من مغتنم بود.
آندری فورسنکو اضافه کرد: پارک فناوری پردیس، از نظر زیرساختی مجموعه بی نظیری را به وجود آورده است و علاقه مندی افراد برای توسعه همکاری کاملا مشهود است و در این خصوص از مهارت بالایی برخوردار می باشند.
وی با اعلان اینکه پارک پردیس در تشخیص و تعیین اولویت ها به درستی عمل کرده است، اشاره کرد: تشخیص درست اولویت ها در بردارنده دو مزیت است؛ نخست، برای خود زیست بوم فناوری یک کشور که مسیر درستی در مقابل خود داشته باشد و دوم، هموار کردن مسیر همکاری برای ذی نفعان است.
نکته دیگری که فورسنکو بر آن تأکید داشت، پرهیز از تکرار فناوری بود و دراین خصوص اظهار داشت: باید به این حقیقت مکلف باشیم که با تکرار فناوری راه به جایی نخواهیم برد. از ین جهت، باید رسیدن به نتایجی را در دستور کارمان قرار دهیم که در دنیا وجود ندارد که خود کاری بمراتب دشوارتر است.
او اضافه کرد: باوجود این که می دانیم کار بر روی تکنولوژی جدید ریسک دارد اما نباید از این امر غافل شویم؛ برای اینکه برای داشتن جایگاه اول در دنیا راهی جز این نداریم.
به گزارش ابزار اپل به نقل از خبرگزاری ایرنا، نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری (INOTEX ۲۰۲۵) از نهم اردیبهشت در محل پارک فناوری پردیس شروع به کار کرد و به مدت چهار روز پذیرای بازدیدکنندگان بود.
اینوتکس که امسال چهاردهمین دوره خودرا پشت سر گذاشت، یکی از بزرگ ترین رویدادهای فناوری در منطقه به شمار می آید و هر ساله میزبان قشر بزرگی از شرکت های دانش بنیان، استارتاپ ها، مراکز نوآوری، نهادهای حمایتی و سرمایه گذاران است.
در این دوره از نمایشگاه، بالاتر از ۵۰۰ مجموعه نوآور از ایران و کشورهای دیگر شرکت داشتند و بخشهایی همچون «اینوتکس پیچ» (رقابت استارتاپی)، «استیج اصلی» (سخنرانی های تاثیرگذار)، نشست های تخصصی، جلسات انتقال تجربه (Mentoring) و نمایشگاه محصولات فناورانه برپا بود.
علاوه بر معرفی تازه ترین فناوری ها در عرصه هایی نظیر هوش مصنوعی، انرژی های نو، فناوری پزشکی و اینترنت اشیا، کارگاه های آموزشی متنوعی نیز برای علاقمندان و فعالان کسب وکار انجام شد.
در این دوره از اینوتکس، فناوری هوش مصنوعی جایگاه ویژه ای داشت. بخش قابل توجهی از غرفه های نمایشگاه به معرفی محصولات، خدمات و راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی اختصاص یافته بود. استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان در عرصه های مختلفی چون هوش مصنوعی پزشکی، پردازش زبان طبیعی، بینایی ماشین، رباتیک و تحلیل داده های کلان (Big Data) به ارائه نوآوری های خود پرداختند.
همچنین، در قالب نشست ها و کارگاه های تخصصی، مطالبی نظیر فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی در ایران، هوش مصنوعی مولد (Generative AI) و کاربردهای آن در صنایع مختلف مورد بحث قرار گرفت.
برگزاری جلسات ویژه با حضور استادان برجسته، متخصصان و کارآفرینان حوزه هوش مصنوعی، فرصت مناسبی برای علاقمندان ایجاد کرد تا از تازه ترین تحولات این فناوری در سطح ملی و بین المللی آگاه شوند و ارتباطات حرفه ای خودرا گسترش دهند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب