امنیت پیام رسان وی چت زیر سوال رفت
ابزار اپل: مقامات امنیتی و اطلاعاتی در چین اخیرا اعلام نمودند كه امكان بازیابی پیام های حذف شده در پلتفرم اپلیكیشن پیام رسان وی چت را دارند.
به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، به نقل از وب سایت تك كرانچ، این روزها كه بحث فیلترینگ تلگرام و مسائل امنیتی شبكه های اجتماعی در بعضی از كشورها داغ شده است، مقامات چینی با انتشار پستی به نظارت و بررسی پیام و فعالیت های كاربران در پلتفرم پیام رسان وی چت اعتراف كرده و جنجال های بسیاری را به پا كرده اند.
چین كه یكی از كشورهای پیشگام در فیلترینگ اینترنت، پیام رسان و سایر سرویس های اینترنتی و آنلاین در جهان است، اخیرا اعلام نموده است كه امكان دسترسی به اطلاعات جا به جا شده توسط كاربران مدنظر و حتی بازیابی پیام های حذف شده را در پلتفرم این اپلیكیشن پیام رسان دارد.
شركت چینی تنسنت، اپلیكیشن پیام رسان وی چت را عرضه كرده و طبق آخرین آمار انتشار یافته، این پیام رسان بیش از یك میلیارد كاربر در كشور چین و سایر كشورهای جهان دارد.
اخیرا كمیسیون نظارت و بازرسی نظم شهری چاوچو در جنوب شرقی چین ادعا كرده است كه مقامات امنیتی و اطلاعاتی این كشور در صورت لزوم، قادر خواهند بود به تمامی اطلاعات و محتوای ارسال شده حتی بعد از حذف پیام از پلتفرم مذكور، دسترسی یابند.
به گفته این كمیسیون، امكان بازیابی اطلاعات و مكالمات حذف شده در وی چت به منظور بررسی افراد مظنون در یك پرونده مشكوك در این پیام رسان وجود داشته است. با اینكه پست ارسال شده از جانب این سازمان بعد از انتشار، از شبكه های اجتماعی حذف شد، اما نگرانی های بسیاری را در خصوص نفوذ مقامات اطلاعاتی چین بر حریم شخصی و خصوصی مردم و كاربران این پیام رسان تولید كرد و باعث شد باری دیگر امنیت وی چت و حفاظت از اطلاعات شخصی كاربران زیر سوال رفته و در هاله ای از ابهام باشد.
البته پیش از این هم خیلی از كاربران در جهان به منظور جلوگیری از نقض حریم شخصی خود، بارها امنیت این پیام رسان را زیر سوال برده بودند و استفاده از آن را تحریم كرده بودند. این در حالیست كه تنسنت، شركت مادر وی چت، هرگونه ذخیره سازی، نظارت و بررسی تاریخچه مكالمات كاربران را رد و تكذیب كرده است.
وزارت دفاع استرالیا هم مدتها پیش تحت تاثیر نگرانی های امنیتی، استفاده وزارت خانه های این كشور از پیام رسان وی چت را ممنوع اعلام نموده بود. حالا به نظر می رسد نگرانی های امنیتی درباره این پیام رسان چینی جدی و رو به افزایش است.
كشور چین تحت تاثیر مسائل سیاسی و اقتصادی همواره می خواهد به عنوان یكی از قطب های تكنولوژی در جهان و رقیب سایر غول های آمریكایی و غربی محسوب شود. به همین خاطر هم این كشور پلتفرم های مستقل و جداگانه ای را توسعه داده است و به كاربران چینی این امكان را می دهد تا از اپلیكیشن ها و پیام رسان های بومی خود استفاده كنند.
كاربران چینی هم از آنجایی كه دولت این كشور دسترسی به خیلی از شبكه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی معروف را محدود كرده است، از چنین پلتفرم هایی استقبال بی نظیری كرده اند.
طبق آمار، تعداد كاربران و طرفداران اپیلیكشن پیام رسان وی چت سالانه به میزان ۱۵.۸ درصد رشد پیدا می كند كه این رقم برای یك اپلیكیشن بومی افزایش بی سابقه و قابل ملاحظه ای بوده و تابحال نشان دهنده موفقیت وی چت بوده است. البته تعداد كاربران به معنای تعداد نفرات استفاده كننده از این پیام ر سان نیست بلكه تعداد حساب های كاربری تولید شده در این اپلیكیشن است كه انتظار می رود این عدد در آینده هم رو به افزایش باشد.
طبق آنچه كه مدیر عامل این پیام رسان در ماه سپتامبر گذشته اعلام كرد، پیام رسان وی چت میزبان انتقال و جابجایی بیش از ۳۸ میلیون پیام در روز است. از دیگر كشورهایی كه از این پیام رسان سبزرنگ چینی استقبال زیادی كرده اند، می توان به كشورهای جنوب شرق آسیا، اروپا و ایالات متحده آمریكا هم اشاره نمود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب