نماینده آستانه اشرفیه خطاب به مسؤولان فیلترینگ :
انسان نسبت به چیزی كه منع شود، حریص تر می گردد
ابزار اپل: نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس اظهار داشت: در روایت است كه انسان از هر چیزی كه منع شود نسبت به آن حریص تر می گردد. مسؤولان فیلترینگ كشور هم اگر محدودیتی را در فضای مجازی تولید و مثلا تلگرام با این همه امكانات را از مردم می گیرند باید چیزی را در سطح تلگرام جایگزین به آنان بدهند.
محمدحسین قربانی در گفت وگو با ایسنا، اظهار داشت: وحدت رویه در فضای مجازی و اپلیكیشن های خارجی نیازمند انسجام و فكر جامع الاطراف برای رعایت همزمان خطوط قرمز نظام و مسائل امنیتی و سلامت اخلاقی جامعه است.
نایب رییس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح كرد: مسئولان فیلترینگ باید به این مورد مهم توجه جدی داشته باشند كه تلگرام یك شبه تلگرام نشد، بلكه با عملكردها، توانمندی ها، خلاقیت ها و رفع نیاز كاربرانش توانست موقعیت جهانی خوبی را به دست آورد.
وی ادامه داد: اگر نگاه حاكمیت به فضای مجازی و اپلیكیشین های اجتماعی «جامع» باشد و به جای پنج اپ ایرانی، یك اپ قدرتمند و قابل رقابت با مشابه خارجی تولید و از آن حمایت مالی و غیرمالی كنند به مراتب بهتر از این است كه چندگزینه ای در اپ های داخلی باعث سرگردانی و بی اعتمادی مردم شود.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس با تشریح آثار مخرب فیلترینگ در حوزه های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی، اظهار داشت: در روایت است كه انسان از هر چیزی كه منع شود نسبت به آن حریص تر می گردد. در گذشته هم رفتارهای سلبی و بگیر و ببند ویدئو و ماهواره آثار بدی به دنبال داشت. مسؤولان فیلترینگ كشور اگر محدودیتی را در فضای مجازی تولید و مثلا تلگرام با این همه امكانات را از مردم می گیرند باید چیزی را در سطح تلگرام جایگزین به آنان بدهند.
قربانی با تاكید بر اینكه این مسئله یك اصل است و همه مسؤولان كشور باید آن را بپذیرند، اظهار داشت: با عنایت به بلوغ سیاسی و اجتماعی جامعه و عطش جامعه برای «دانستن» نباید با محدودیت مردم را حریص كرد. مسؤولان فیلترینگ به جای فیلتر تلگرام یا هر اپلیكیشن دیگر كار كنند كه مانع صدمه به منافع و مصالح ملی شوند. در حوزه اطلاع رسانی نمی تواند با فیلترینگ عمل كرد چون كه گرایش جامعه به استفاده از فناوری های جدید فیلترشكن ها را نمی توان كنترل كرد.
وی برپایه آمار رسمی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: فیلترینگ تلگرام باعث شد كمتر از 5 درصد كاربران این پیام رسان كاهش یابند. این مسئله هشداری است برای مسؤولان فیلترینگ برای تجدید نظر در این تصمیم.
نایب رییس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح كرد: مسئولان فیلترینگ و سایر مسئولان كشور باید به جامعه اعتماد و اطمینان دهند كه استفاده از اپلیكیشن های ایرانی بهانه ای برای سرك كشیدن به حریم شخصی شان نیست. در آموزه های دینی هم بر این مسئله تاكید گردیده است. باید محكم در برابر سوء استفاده های دشمنان كه اپهای ایرانی را ابزاری برای جمع آوری اطلاعات جامعه ایرانی معرفی می كنند بایستیم و آن را قطعانه رد نماییم.
نماینده مردم آستانه اشرفیه خاطرنشان كرد: ماجرای فضای مجازی و تلگرام بیش از اندازه قضایی و سیاسی شد. شاید اگر با زبانی غیر از زبان زور و تحمیل با جامعه رفتار می شد مقاومتی كه هم اكنون در كاربران تلگرام وجود دارد، وجود نمی داشت.
وی ادامه داد: هر چند كه منافع و مصالح ملی گاها ایجاب می كند تصمیمات قضایی و فیلتر كردن اپ های خارجی اتفاق بیفتد، اما اثرگذاری آن جای تردید است. محدودیت دسترسی مردم به امكانات قدرتمند تلگرام و جایگزینی چندین اپ داخلی ضعیف به جای آن یكی از دلایل مقاومت كاربران ایرانی تلگرام در برابر تصمیمات قضایی است.
نماینده آستانه اشرفیه ادامه داد: انتظار اینكه اپ های داخلی بتوانند جای تلگرام را در زندگی مردم بگیرند انتظار نابجایی است. اقبال مردم به تلگرام بسیار قوی است و به نظر بنده دلایل تمایل مردم به غول رسانه ای تلگرام از ابعاد جامعه شناختی، فناوری و مهندسی باید مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد تا مسئولان فیلترینگ و مدیران اپ های داخلی به ارزیابی درستی از نیاز مردم به اپلیكیشن های اجتماعی برسند.
قربانی تصریح كرد: دانشمندان جوانی كه اپ های ایرانی را طراحی و به اجرا در آورده اند، از دانشمندان تلگرام كمتر نیستند اما مشكل كار در عدم تمایل شهروندان ایرانی به اپ های داخلی در جای دیگری باید جستجو شود. متولیان نظام فلیترینگ و مدیران امنیتی، اطلاعاتی و قضایی كشور باید با تلطیف فضای موجود از نگرانی و بی اعتمادی مردم به اپ های داخلی بكاهند. تصور افكار عمومی این است كه اپلیكیشن های داخلی به سیستم های قضایی و امنیتی متصل است و حریم عمومی و خصوصی شان توسط این نهادها ناامن است.
نماینده آستانه اشرفیه ادامه داد: از جانب دیگر باید مدیران این اپلیكیشن ها با كاربران داخلی ارتباط كلامی و چهره به چهره برقرار كنند. باید به شهروندان اطمینان دهند كه در حفظ و نگهداری اطلاعات شخصی شان نهایت رازداری و امانت داری را انجام می دهند و هیچ مقام مسئول و غیرمسئولی حق دسترسی به این امانت ها را ندارد. از جانب دیگر هم باید خودشان را متعهد، موظف و پایبند به اصل رازداری و امانتداری كنند تا به مرور زمان اطمینان جامعه اندك اندك جذب شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب