ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته ای كه گذشت

از فروش میلیاردی سیم كارت تا ۳۰میلیون دقیقه مكالمه زائران اربعین

از فروش میلیاردی سیم كارت تا ۳۰میلیون دقیقه مكالمه زائران اربعین خلف وعده هیات اتصالات عراق در زمینه صدور مجوز برای سرویس وای فای نجف به كربلا، آمار ۳۱ میلیون دقیقه ترافیك مبادله شده بین ایران و عراق تا ۱۵ آبان، انتشار نسخه پیش نویس «سند حمایتی و برنامه اقدام توسعه خدمات فضای مجازی كودك و نوجوان»، بازار موبایل تهران در دست دو برند سامسونگ و آیفون و آمار فروش سیم كارت های دائمی و معمولی از قیمت یك میلیون تا شماره های رند یك میلیارد تومانی، از مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته بود.



به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، اخبار مربوط به فراهم شدن امكانات ارتباطی زائران اربعین حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات این هفته را هم تحت الشعاع قرار داد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مشكلات سرویس وای فای نجف به كربلا را، عدم صدور مجوز از جانب هیات اتصالات عراق دانست و مسوول كمیته ارتقای كیفیت ارتباطات عتبات عالیات میزان ترافیك مبادله شده بین ایران و عراق تا نیمه شب ۱۵ آبان ماه، را ۳۱ میلیون دقیقه اعلام نمود.

اخبار اربعین، آمار مكالمات و اینترنت بی سیم رایگان

حسن حدادپور -رئیس پژوهشگاه فضایی ایران- اظهار داشت: فناوری اینترنت بالنی توسط پژوهشگاه فضایی ایران در مرز مهران، برای عرضه خدمت اینترنت بدون سیم به زائران اربعین حسینی راه اندازی شده كه به زائران خدمات اینترنتی مجانی عرضه می دهد. این بالن مقید با قابلیت حمل محموله مخابراتی ۵۰ كیلویی در ارتفاع ۵۰۰ متری به پرواز درآمده و توانمندی انتقال و توزیع اینترنت وای فای در فواصل حدود چهار كیلومتر را داراست.

به گفته حدادپور در این پروژه، فرستنده رادیویی درشهر مهران مستقر و بالن در منطقه مرزی به پرواز درآمده است و از آن به عنوان یك دكل اینترنتی استفاده می گردد. پهنای باند دریافتی از زیرساخت توسط فرستنده به بالن ارسال و در دایره ای در منطقه پایین دست بالن، اینترنت وای فای مجانی و بدون پسوند عرضه می گردد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینكه فناوری بالنی اینترنتی مقید برای عرضه ارتباطات در مناطق عمومی كه دارای جمعیت متمركز است در ارتفاع پایین و در فاصله ۳۰۰ تا ۷۰۰ متری از سطح زمین قرار می گیرد و اینترنت را در شعاع ۲۰ كیلومتری دریافت و برای كاربران پخش می كند، اضافه كرد: این بالن مخابراتی برای ارتباط رسانی در مواقع بحران با عنایت به ازدحام جمعیت، كاربردی است به همین دلیل، این سیستم برای اطلاع رسانی به سیستم های خدمات رسان مانند امداد و هلال احمر برای دستگاه های اجرایی ذی ربط كاربرد دارد.

از طرفی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اینستاگرام خود نوشت: برای برقراری سرویس وای فای در مسیر نجف به كربلا تلاش زیادی صورت گرفت و متاسفانه هیئت اتصالات عراقی علی رغم تعهدات وزارت ارتباطات عراق در این مورد مجوز لازم را صادر نكرد و با وجود پیگیری های وزیر محترم كشور و بنده و سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق تجهیزات وای فای توسط مراكز امنیتی عراق توقیف شد.

جهرمی همینطور تصریح كرد: وزارت ارتباطات و اپراتورهای ایرانی حداكثر تلاش خود در خدمت رسانی به زوار اباعبدالـله علیه السلام را از ماه های قبل در دستور كار داشته اند و تسهیلات گوناگونی را فراهم دیده اند. همزمان اعتقاد داریم رعایت مقررات و قوانین كشور میزبان بر ما لازم است.

اسماعیل رادكانی -مسوول كمیته ارتقای كیفیت ارتباطات عتبات عالیات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- هم درباره میزان ترافیك مبادله شده بین ایران و عراق در روزهای اربعین حسینی، اظهار نمود: تا نیمه شب ۱۵ آبان ماه، ۳۱ میلیون دقیقه ترافیك مكالمه بین ایران و عراق مبادله شده است. از این حجم مبادله ۱۹ میلیون دقیقه ترافیك صادره از ایران و ۱۲ میلیون دقیقه هم ترافیك وارده از عراق بوده است.

رادكانی تصریح كرد: سیم كارت های ایرانی فعال در عراق تا ۱۵ آبان ماه به بیش از یك میلیون و ۹۰۰ هزار سیم كارت رسیده كه از این تعداد ۶۰ درصد همراه اول، ۳۶ درصد ایرانسل و ۴ درصد هم مربوط به شركت رایتل است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همینطور در مورد آماده سازی زیرساخت های ارتباطی در مرزهای شلمچه و چذابه خاطرنشان كرد: در مسیر مرزهای شلمچه و چذابه امكانات زیرساختی ارتباطی مناسبی برای زائران فراهم شده است. ظرفیت خدمات زیرساخت های بوجود آمده و خدمات ارتباطی آماده شده برای مردم و زائران هم نسبت به سال قبل سه برابر شده است.



سند حمایتی توسعه خدمات فضای مجازی كودك و نوجوان

به دستور محمدجواد آذری جهرمی، در جهت فعالیت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه خدمات فضای مجازی مناسب كودكان و نوجوانان، این وزارتخانه همزمان با روز دانش آموز، اقدام به انتشار نسخه پیش نویس «سند حمایتی و برنامه اقدام توسعه خدمات فضای مجازی كودك و نوجوان» كرد.

این سند در چهار هدف كلان آموزش، فرهنگ سازی و ترویج فضای مجازی حوزه كودك، فراهم سازی زیرساخت های ارتباطی محتوایی و اعتمادی، توسعه بازار و مقاوم سازی كسب وكارها و مدیریت و راهبری برنامه اقدام تدوین شده و شامل ۴۰ اقدام اولویت نخست، ذیل هریك از این اهداف است.

همچنین پیش نویس اسناد پشتیبان این سند هم در موازات آن، در قالب سه مجموعه «مطالعات تطبیقی»، «مطالعات میدانی» و «معرفی ابزارهای كنترل والدین» تدوین شده كه بعد از تهیه نسخه اولیه، جهت دریافت نظرات و پیشنهادات در معرض عموم قرار گرفت كه تابحال سه نسخه از آن انتشار یافته و كماكان با دریافت نظرات و پیشنهادها به روزرسانی آن ادامه دارد.

بر اساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سند پیش رو، هم راستا با پیش نویس سند سیاستگذاری مركز ملی فضای مجازی در حوزه فضای مجازی كودك و نوجوان تهیه شده كه به تكالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این حوزه تاكید داشته است. ازاین رو پیشرفت متوازن در این حوزه مستلزم توجه سایر نهادها و دستگاه های ذی ربط به تكالیف و انجام برنامه های خود است.

همچنین محمد خوانساری -رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات- با اشاره به اینكه خدمات حوزه كودك و نوجوان در كشور ما هم همانند بسیاری دیگر از كشورهای دنیا باید در چارچوب نظام كشور عرضه شود، اظهار داشت: نخستین برنامه توسعه ای وزارت ارتباطات در دولت جدید، طرح اقدامات حمایتی و توسعه خدمات كودك و نوجوان در فضای مجازی است كه در این راستا پیش نویس سند حمایتی و برنامه اقدام توسعه خدمات فضای مجازی كودك و نوجوان به انضمام چهار پیوست تهیه و انتشار یافته است.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد تولید تبلت خاص كودك و نوجوان هم اظهار داشت: تولید این تبلت علاوه بر اینكه باید از نظر اقتصادی قابل توجیه باشد، باید ابزارهای خاص كودك و نوجوان هم بر روی آن قابل نصب باشد.

وی اظهار نمود: ۱۸۰ كشور عضو یونیسف قوانین مرتبط با حوزه كودك و نوجوان دارند و در كشور ما هم بحث ماده ۳۲ از قانون حقوق شهروندی صراحتا از تولید یك فضای سالم و ایمن برای كودك به عنوان حق كودك یاد كرده است كه قاعدتا نقش مركز ملی به عنوان سیاست گذار دارای اهمیت است و وزارت ارتباطات هم با صدور مجوز اپراتور مربوطه، تولید مدل كسب وكار برای تولیدكننده و توزیع كننده محتوا، اپ استورها و پلتفرم ها به طوری كه از نظر اقتصادی قابل صرفه باشد، دارای نقش به سزایی خواهد بود.



فریب كاربران با وعده حجم مجانی اینترنت

تعدادی از كاربران گوشی های هوشمند، از ارسال خودكار پیامك جعلی به مخاطبین آنها با مضمون «دریافت دو گیگابایت اینترنت مجانی در این سایت یا كانال تلگرام» خبر دادند كه با بررسی این مورد مشخص شد این پیام ها مربوط به انتشار بدافزاری جدیدی است كه با ارسال پیامك جعلی، قربانی بعدی خویش را پیدا می كند. این بدافزار بعد از نصب روی گوشی كاربر به صورت خودكار آغاز به ارسال پیامك با گوشی قربانی كرده و به تمام مخاطبان وی، پیامكی با مضمون دریافت اینترنت مجانی ارسال می كند و از مخاطبان می خواهد برای دریافت اینترنت به سایت یا كانالی ناشناس رجوع كنند.

كاربران معمولا با دریافت پیامك از جانب فرد مورد اعتماد خود، برای دریافت اینترنت روی لینك آلوده ارسالی در پیامك كلیك می كنند. با كلیك روی لینك آلوده و نصب بدافزار، مخاطبین فرد قربانی هم آلوده شده و گوشی آنها هم به یكی از انتشاردهندگان بدافزار مذكور تبدیل می گردد. كاربران گوشی های همراه لازم است در صورت دریافت پیامكی با این مضمون هوشیار بوده و به هیچ وجه لینك داخل آن را باز نكنند. همینطور به فرد فرستنده پیام هم اطلاع داده كه گوشی وی قربانی این بدافزار شده است.

از آنجایی كه این بدافزار بدون اطلاع كاربر روی گوشی تلفن همراه وی نصب شده و هیچ آیكونی ندارد، برای حذف این بدافزار از روی گوشی، كاربران باید با رجوع به قسمت تنظیمات (Setting) و بخش اپلیكیشن های نصب شده (Apps)، لیست برنامه های نصب شده روی گوشی خویش را بررسی كنند، خصوصا برنامه هایی كه مجوز دسترسی به مخاطبین و پیامك را دارند. سپس برنامه های ناشناس را از روی گوشی خود حذف كنند. در صورتی كه از این روش موفق به حذف بدافزار نشدند، ریست فكتوری یا همان تنظیمات كارخانه ای گوشی می تواند راه حل نهایی حذف این بدافزار باشد.



آماری از گوشی ها و سیم كارت های خریداری شده

افشار فروتن -فعال صنفی بازار گوشی های موبایل- با اشاره به اینكه شركت های تولیدكننده موبایل در كاهش قیمت و افزایش كیفیت در ایران باهم رقابت دارند، اظهار نمود: بیشترین تقاضا مربوط به گوشی های با سطح تكنولوژی متوسط هوشمند و متوسط رو به بالاست كه علت آن هم قیمت متعادل این گوشی ها نسبت به دیگر گوشی های با مدل بالاتر است و هم تكنولوژی قابل قبول آنها است كه سبب می گردد از حداقل آپشن های مورد نیاز جهت استفاده مفید و به روز كاربر برخوردار باشند؛ و از طرفی بازه قیمتی مناسبی هم داشته باشند.

فروتن با بیان این كه عمده بازار موبایل تهران هم اكنون در دست دو برند سامسونگ و آیفون است، اظهار نمود: برندهای دیگری همچون LG، هواوی و HTC هم در بازار وجود دارند كه البته تقاضای خویش را هم دارند و در كل مردم به گوشی هایی با قیمت متوسط و متوسط رو به بالا و با حداقل آپشن ها و كیفیت لازم گرایش دارند.

وی با اشاره به طرح رجیستری و تاثیر آن روی گوشی های آیفون هم اظهار داشت: اگر گوشی های آیفون یا هر برند دیگری بعد از اتمام مهلت رجیستری گوشی های موبایلی به صورت قانونی وارد نشوند و اصطلاحا قاچاق باشند نمی توانند در كشور فعال شوند؛ ازاین رو هر برندی كه از مبادی رسمی وارد نشود و مراكز عرضه خدمات بعد از فروش نداشته باشد، طبیعتا با عنایت به قوانین كلی رجیستری نمیتواند ثبت شود و قاعدتا بازار خوبی هم نخواهد داشت.

همچنین غلامحسین اظهری –فعال صنفی بازار سیم­ كارت­های تلفن همراه- از آخرین وضعیت قیمتی سیم كارت ها در بازار خرید و فروش اطلاع داد و اظهار داشت: حوزه سیم كارت های دائمی و معمولی با پیش شماره ۰۹۱۲ با كد یك از سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان شروع و تا پنج میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هم قیمت دارند. البته اینها مربوط به شماره های عادی و معمولی است، اما برای شماره های استثنایی و اصطلاحا رند بعضی خطوط حتی با قیمت های ۵۰۰ میلیون و یك میلیارد تومان هم به فروش رفته­ است.

وی ادامه داد: سیم كارت های با پیش شماره ۰۹۱۲ و كد دو هم از یك میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به بالا قیمت دارند؛ خط سه هم در حداقل قیمت یك میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و خط چهار هم از حداقل ۸۰۰ هزار تومان به بالا قیمت دارند. كد پنج از ۷۰۰ هزار تومان به بالا، كدهای شش از ۶۰۰ هزار تومان، خط كد هفت از ۵۰۰ هزار تومان و خطوط هشت و نه به ترتیب از ۳۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به بالا در بازار قیمت خورده اند.

اظهری همینطور در مورد سیم كارت های دائمی جدیدتر با پیش شماره ۰۹۱۲ با كد ۰۰ هم اظهار نمود: این سیم كارت ها در واقع به قیمت دولتی ۱۶۰ هزار تومان قیمت گذاری شده اند، اما به علت توزیع دولتی محدود این سیم كارت­ها، قیمت این سیم كارت ها در بازار به ۴۰۰ هزار تومان هم می رسد. همینطور سیم كارت های دائمی با پیش شماره ۰۹۹۱ با قیمت حدود ۱۶۶ هزار تومان فروخته می شوند كه البته دریافت شماره به صورت رندوم است كه گاها هم به علت این كه در ابتدای فروش خود قرار دارد شماره های رندی به متقاضیان داده می گردد.



بیشترین موبایل قانونی كجا فروخته می شود؟

طرح ثبت مشخصات گوشی ها در ایران كه با عنوان طرح رجیستری شناخته می گردد از اواخر مهرماه برای مبارزه با قاچاق موبایل و شناسایی گوشی های غیرقانونی وارد فاز اول اجرا شده است. هدف اصلی این طرح، مبارزه با قاچاق كالاست. زیرا برپایه آمار منتشرشده حدودا ۹۰ درصد گوشی هایی كه وارد بازار موبایل كشور می شوند، قاچاق محسوب می شوند و تنها بخش اندكی در حدود ۱۰ درصد قانونی و با پرداخت گمرك انجام می شود؛ كه طبق آمار منتشرشده، ۷۰ درصد از فروش قانونی موبایل به فروشگاه های آنلاین تعلق دارد.

آمار موسسه تحقیقات GFK در زمینه سهم بازار برندهای مختلف بازار موبایل ایران در سه ماه تابستان ۱۳۹۶ نشان داده است سامسونگ ۵۱ درصد، هوآوی ۱۴ درصد، ال جی ۱۳ درصد، اپل ۱۱ درصد، اچ تی سی ۴ درصد، سونی ۲ درصد و سایر برندها ۵ درصد سهم فروش بازار را در اختیار داشته اند. در عین حال برند سامسونگ ۴۵ درصد، اپل ۳۰ درصد، ال جی ۱۰ درصد، هوآوی ۸ درصد، سونی ۳ درصد، اچ تی سی ۲ درصد و سایر برندها ۲ درصد ارزش فروش بازار كشور را در اختیار داشته اند. البته دلیل بالا بودن نسبی ارزش فروش برند اپل در قیاس با میزان فروش آن، قیمت بالای هر یك از محصولات این شركت است.



 

1396/08/18
18:45:53
5.0 / 5
4625
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS