گزیده اخبار اقتصادی چهارشنبه
ارزانی ارز در راه است؟
به گزارش ابزار اپل بانك مركزی و شورای پول و اعتبار برای كنترل بازار و پیشگیری از نوسانات غیرمنطقی نرخ ارز كه بسیاری آنرا ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان كمتر از قیمت فعلی می دانند، بازار متشكل ارزی را درنظر گرفته اند كه با ساز و كار جدید نرخ ارز را تعیین می كند و از دو هفته دیگر كار خویش را آغاز می كند.
به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، بررسی خبرهای اقتصادی روز جاری حكایت از آن دارد كه عموم خوانندگان اخباری در زمینه فعالیت بازار متشكل ارزی، میزان برداشت از ذخایر ارزی تأثیر كاهش سپرده قانونی بر تورم اقتصاد ایران، خروج برندهای لوازم خانگی كره ای، آزاد سازی صادرات تخم مرغ، قیمت بلیط قطار و نرخ ارز را مورد بررسی و پیگیری قرار داده اند.
نیمه دوم سال قبل بود كه عبدالناصر همتی رئیس كل بانك مركزی از ایجاد بازار متشكل ارزی برای ساماندهی خرید و فروش ارز اطلاع داد كه در هفته گذشته هیأت مدیره و مدیر عامل این بازار تشكیل شد و قرار بر آن است از دو هفته آینده این بازار كار خویش را آغاز كند. اساس كار این بازار بر پایه نظارت بانك مركزی و فعالیت بانك و صرافی هایی كه قوانین مرتبط بانك مركزی را پذیرفته اند، است كه به نظر می آید با ایجاد این بازار دیگر دلالان نقشی در این بازار نداشته باشند.
این بازار در حالی كار خویش را آغاز می كند كه خیلی از كارشناسان بر این باورند كه قیمت منطقی ارز فاصله ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ تومانی با قیمت های فعلی دارد.
به نظر می آید با افتتاح بازار متشكل ارزی دیگر شاهد اعلام قیمت های غیر منطقی و نوسانات لحظه ای در بازار ارز نباشیم، چونكه قرار بر آن است تا قیمت در شرایطی تعیین شود كه مشتری و خریدار به یك قیمت ثابت و به دور از حباب كه توسط سیستم تعیین می شود برسند. همینطور این بازار شرایط را بگونه ای تغییر می دهد كه دیگر نوسان قیمتی در ساعات انتهای روز كه هیچ گونه خرید و فروشی صورت نمی گیرد اعلام نشود.
میزان دست درازی به منابع ارزی در سال ۹۷
از زمان بررسی لایحه بودجه سال ۹۸ و بررسی منابع جبران خسارت سیل پای صندوق ذخیره ارزی به میان آمد، كه در ایام گذشته نسبت به میزان برداشت از این صندوق ارقام قابل توجهی اعلام شده است. بررسی ها نشان از آن دارد كه در نه ماهه اول سال قبل از محل ذخایر ارزی حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیون دلار قراردادهای عاملیت پرداخت تسهیلات ارزی و همینطور تا ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان قراردادهای ریالی برای تسهیلات منعقد شده است.
مواظب باشید، تورم زاست!!
با شروع سال ۹۸ و تعیین نام رونق تولید برای سال ۱۳۹۸ بانك ها مأموریت یافتند تا تسهیلات قابل توجهی در زمینه رونق تولید در دستور كار قرار دهند كه روز گذشته وزیر اقتصاد و دارایی به بانك مركزی پیشنهاد كرد تا نرخ متوسط سپرده قانونی ۴ درصد كاهش یافته و این منابع برای اعطای تسهیلات بیشتر در جهت رونق تولید به كار گرفته شود. كه در این زمینه امیرحسین خالقی كارشناس اقتصادی اعتقاد دارد اگر پیش شرط های رونق تولید به درستی زمینه سازی نشود تنها افزایش تسهیلات راهگشای رونق تولید نیست و احتمال داده می شود این مورد تورم را افزایش دهد.
كره ای ها در ایران می مانند
در ایام گذشته اخبار مرتبطی در زمینه خداحافظی برندهای آسیایی در بازارهای مختلف همچون تلفن همراه منتشر گردید كه در جدیدترین اخبار بازار لوازم خانگی از این مورد بی نصیب نبوده و اعلام شده كه برندهای مطرح كره ای كه در تولید لوازم خانگی فعالیت دارد مقرر است با عنایت به كاهش تولید بازار ایران را ترك كنند. اما پیگیری ها نشان از آن دارد كه دو شركت بزرگ تولید لوازم خانگی كره ای به واسطه سرمایه گذاری قابل توجه در ایران این بازار را ترك نمی كند و قصدی برای ترك این بازار ندارد.
تصمیم تخم مرغی
از آغاز سال قبل به دنبال نوسانات نرخ ارز و كاهش قدرت پول ملی قیمت انواع محصولات در اقتصاد ایران روند صعودی به خود گرفت كه این رشد قیمت برای محصولات خوراكی همچون گوشت قرمز، مرغ، چای، رب، و حتی تخم مرغ بسیار قابل توجه بود و این رشد قیمت در بعضی از اقلام خوراكی همچنان ادامه دارد.
وزارت صنعت و معدن و تجارت در تصمیمات لحظه ای خود از سال قبل با رشد قیمت هر كدام از محصولات خوراكی دستور توقف صادرات آن محصول را اعلام نمود كه البته این تصمیمات تنها به سال قبل ختم نمی گردد و حتی در ایام گذشته این كه تصمیمات لحظه ای اتخاذ شد.
حدود سه ماه گذشته بود كه با رشد قیمت تخم مرغ درهای صادراتی به روی این محصول بسته شد تا شاید از افزایش قیمت آن جلوگیری شود.
حال روز گذشته بار دیگر ممنوعیت صادرات تخم مرغ برداشته شده است. تجربه چنین تصمیماتی نشان از آن دارد كه با بسته شدن درهای صادراتی قیمت محصولات اندكی كاسته می شود.
اما هر زمان كه درهای صادراتی به روی محصولی باز می شود قیمت محصولات افزایش می یابد كه به عقیده كارشناسان این تصمیمات كارایی ندارد و باید با تعرفه گذاری مناسب میزان عرضه و تقاضا در بازارهای صادراتی و داخلی را تنظیم كرد.
گرانی به بلیط قطار رسید
هر ساله با عنایت به افزایش هزینه های جاری قیمت بلیط انواع وسایل نقلیه تغییر می كند. اما امسال به واسطه رشد قابل توجه هزینه ها به نظر می رسد افزایش قیمت بلیط قطار بیشتر از گذشته باشد كه در این رابطه محمد رجبی-مدیر عامل شركت حمل و نقل ریلی رجا به ایسنا گفته قیمت بلیط های بین شهری و پرسرعت به صورت میانگین ۲۵ درصد رشد خواهد داشت و این در شرایطی است كه احتمال افزایش قیمت بلیط قطارهای حومه ای در حدود ۵۰ درصد است.
مدیرعامل شركت حمل و نقل ریلی رجا با اشاره به اینكه قیمت تمام شده بلیت قطارهای حومه ای ۳۸ هزار تومان است، اظهار داشت: این در شرایطی است كه قیمت بلیت قطارهای حومه ای حدود سه هزار تومان است.
رجبی با اشاره به اینكه امسال افزایش ۴۰ درصدی دستمزد، هزینه های سنگینی را تحمیل خواهد نمود و ۲۴ درصد به صورت مستقیم قیمت بلیت را تحت تأثیر قرار می دهد، تصریح كرد: امسال افزایش هزینه های مربوط به قطعات و مواد مصرفی ۲۴۶ درصد رشد داشته و به صورت مثال قیمت چرخ واگن مسافری دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود كه قیمت آن به ۱۲ میلیون تومان رسیده است.
كاهش قیمت در معاملات ارزی
بر خلاف روز گذشته كه قیمت خرید ارز در بانك ها به همراه ارز مسافرتی افزایش داشت برای امروز با كاهش روبرو شده است. بانك ها امروز (چهارشنبه) هر دلار آمریكا را تا ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان خریداری كردند كه نسبت به روز گذشته حدود ۲۴۰ تومان كاهش دارد. همینطور هر یورو تا ۱۵ هزار تومان از مشتریان در بانك ها خریداری می شود كه در مقایسه با روز گذشته ۵۰ تومان كاهش قیمت دارد.
اما ارز مسافرتی كه تا ۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان در هر یورو برای روز گذشته فروش رفت و حتی قیمت آن از بازار آزاد هم بالاتر بود برای امروز با كاهش حدود ۲۰۰ تومانی به ۱۵ هزار و ۸۹۰ تومان رسیده است. هر مسافر می تواند برای كشورهای همسایه و مشترك المنافع تا ۵۰۰ دلار و سایر كشورها تا ۱۰۰۰ دلار دریافت كند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب