به همت یك شركت دانش بنیان به بار نشست؛

موفقیت كشور در بومی سازی فناوری خردكردن سنگ های معدنی

موفقیت كشور در بومی سازی فناوری خردكردن سنگ های معدنی یک شرکت دانش بنیان ایرانی با بومی سازی فناوری نوین دستگاه سنگ شکن غلتکی فشار بالا، موفق به تغییر فرایند خرد کردن سنگ ها با مصرف انرژی کمتر، تخریب حداقلی محیط زیست و کاهش هزینه شده است؛ دستگاهی که طراحی و ساخت آن حداقل ۵۰ درصد صرفه جویی ارزی برای کشور به ارمغان می آورد.


به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه ایرنا، این شرکت دانش بنیان از مجموعه های فناوری است که در حوزه ماشین آلات، تجهیزات پیشرفته، نرم افزارها و سامانه های تخصصی در رابطه با سنگ شکن های معدنی مدرن فعالیت می نمایند.
آنها با بهره گیری از دستگاه سنگ شکن غلتکی فشار بالا یا HPGR، بعنوان یک فناوری نوظهور، فرایند خرد کردن سنگ در صنایع معدنی در کشور را تغییر داده اند.

تنها ۴ کشور در دنیا دارای تکنولوژی ساخت HPGR
رئیس هیات مدیره این شرکت دانش بنیان می گوید: این شرکت فناور با تیم فنی و مجرب خود توانسته است یکی از مدرنترین نوع دستگاههای HPGR را ساخته و راه اندازی کند.
مالک صفرخانلو روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، اشاره کرد: دستگاه رول پرس فشار بالا HPGR در سال ۱۹۹۰ در دنیا طراحی و در سال ۱۹۹۸ به بازار ارائه شد و الان چهار کشور دنیا شامل آلمان، فرانسه، آمریکا و کانادا دارای تکنولوژی ساخت این دستگاه هستند.
وی در مورد این فناوری، خاطرنشان کرد: ایران بعنوان معدود کشورهایی است که به فناوری پیچیده ساخت دستگاه HPGR دست یافته است.
این فعال حوزه دانش بنیان کشورمان می گوید: همه شرکتهای فولادی که گندله سازی دارند و همینطور کارخانه های کنسانتره و شرکتهای معدنی برای افزایش بلین، می توانند مشتری HPGR باشند.

فواید دستگاه سنگ شکن ایرانی چیست؟
این فعال حوزه دانش بنیان، اظهار داشت: با کمک این فناوری در وهله نخست انرژی کمتری مصرف می شود. ضمن اینکه، استفاده از این دستگاه کاهش هزینه های عملیاتی و آثار مخرب زیست محیطی را هم به دنبال دارد.
صفرخانلو افزود: همینطور خرد کردن سنگ به روش HPGR (سنگ شکن غلتکی فشار بالا) باعث کاهش مصرف انرژی در مراحل پایین دستی می شود. یکی دیگر از مزیت های این نوع خردایش، بالا بردن درجه آزادسازی است.
به گفته طراح این دستگاه دانش بنیان، خردایش توسط رولرپرس ها در سالهای اخیر به سبب تأثیر مثبتی که در فرایند سایش دارند، مورد توجه قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: کاهش هزینه ها به همراه صرفه جویی در انرژی مصرفی، افزایش تولید، اشغال فضای کمتر و عمر زیاد بخش های متحرک همچون علل مورد توجه قرار گرفتن این نوع آسیاب ها است.
صفرخانلو با بیان اینکه، ساخت این دستگاه با پیچیدگی زیادی همراه می باشد، اظهار داشت: دستگاه ما نسبت به تجهیزات خارجی از مزیت های بیشتری برخوردار است؛ همچون کاهش ۴۰ درصدی مصرف انرژی، کاهش هزینه و زمان تعمیر و نگهداری (در عرض ۴۸ ساعت با یک پنجم قیمت مشابه خارجی) است.
وی ضمن اشاره به دستگاه خارجی موجود در بعضی کارخانجات و مراکز معدنی کشور اظهار داشت: دستگاههای خارجی که الان در کارخانجات گل گوهر، چادر ملو، سنگ آهن مرکزی، گوهرزمین، فولاد زرند و سنگان وجود دارد، برای رساندن سطح مقطع یا بلین کنسانتره به عدد ۱۸۰۰cm ۲ /g با رطوبت ۹۰ درصد ناتوان هستند و به ناچار باید درایر نیز برای افزایش بلین نصب شود اما دستگاه ما نیازی به آن ندارد.
این فعال حوزه دانش بنیان کشورمان افزود: دستگاههای خارجی برای افزایش سطح مقطع یا بلین از ۱۴۰۰cm ۲ /g به بالا بدون درایر (خشک کن) قابلیت ندارند اما ما موفق شدیم به این مهم دست پیدا نماییم و این عدد را به ۱۸۵۰cm ۲ /g تا ۲۰۰۰cm ۲ /g برسانیم. همینطور این دستگاه نخستین دستگاهی هست که توانایی خردایش تا سایز ۰-۳ میلی متر را دارد.
صفرخانلو با بیان اینکه، بازار این شرکت دانش بنیان شرکتهای صنعت و معدن، فولاد، کارخانه های گندله سازی و کنسانتره هستند، اضافه کرد: در واقع طراحی HPGR به سبب مصرف انرژی کمتر انرژی است.
وی افزود: برای کنسانتره سازی هر تن سنگ آهن در حالت معمولی حدود ۱۵ کیلووات ساعت انرژی مصرف می شود اما با این فناوری ساخت داخل، مصرف انرژی حدود ۱۲ کیلووات ساعت کاسته می شود.
این فعال حوزه دانش بنیان افزود: البته ما این مقدار مصرف انرژی را توانسته ایم باردیگر کاهش دهیم؛ چونکه دنیای امروز در حال حرکت به سمت کاهش هرچه بیشتر مصرف انرژی است.

آیا این دستگاه با طراحی معکوس ساخته شده است؟
صفرخانلو در پاسخ به این سؤال که آیا دستگاه HPGR با طراحی معکوس ساخته شده است یا خیر می گوید: ما نمونه اولیه ای از دستگاه در دسترس نداشتیم و از روی کاتالوگ و عکس و با تحقیقات انجام شده، این دستگاه را طراحی کردیم.
وی اضافه کرد: البته یک سری تجهیزات ابزار دقیق مورد استفاده در این دستگاه به سبب اینکه در ایران توان ساخت آن وجود ندارد، از خارج از کشور وارد می شود.

توانایی طراحی و ساخت خطوط گران قیمت فولاد
این فعال حوزه دانش بنیان همینطور با بیان اینکه، فعالیت این شرکت متخصص و توانمند در زمینه طراحی و ساخت ماشین آلات و خطوط تولید است، اظهار داشت: توان طراحی و ساخت تمام دستگاه ها و خطوط تولید صنعت فولاد کشور را که گران قیمت و تحریمی است، با همان کیفیت خارجی داریم.
صفرخانلو تصریح کرد: تا زمانی که نتوانیم خطوط تولید صنایع کشور را بومی سازی نماییم، بطور قطع صنایع کشور در شرایط تحریم صدمه پذیر خواهد بود.
وی اظهار نمود: در واقع پیشرفت صنایع کشور تنها با بومی سازی و کسب دانش فنی روز امکان پذیر است.

وقتی صنایع داخلی از خرید این دستگاه خودداری می کنند
علی نکولعل آزاد مدیرعامل این شرکت دانش بنیان هم با بیان اینکه، دستگاه HPGR برای افزایش سطح مقطع بلین یا خردایش با ظرفیت بالا کاربرد دارد و از خروج ارز زیاد از کشور جلوگیری می کند، اذعان داشت: متاسفانه خیلی از صنایع کشور به سبب برخی منافع موجود بیشتر علاقه مند به واردات این دستگاه از خارج از کشور هستند.
وی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه، این شرکت دانش بنیان تابحال دو عدد از این دستگاه را به بازار داخلی عرضه نموده است، اضافه کرد: البته نیاز کشور بسیار بیشتر از اینهاست.
نکولعل آزاد ضمن اشاره به طراحی و ساخت این دستگاه و اعلام توان ساخت آن به صنایعی که نیازمند این تکنولوژی هستند، اظهار داشت: متاسفانه در طول سالهای اخیر حداقل نزدیک ۲۰۰ میلیون یورو از این دستگاه وارد کشور شده است.
وی اظهار نمود: البته خیلی از شرکت ها به رغم اینکه احتیاج به این دستگاه دارند و سالانه می توانند ۸۰۰ تا یک میلیون تن تولید فولاد خویش را بالا برند و از خروج ارز زیاد جلوگیری نمایند اما باز هم به علل غیرفنی از خرید داخلی خودداری می کنند.
به گفته این فعال حوزه دانش بنیان، هم اکنون این دستگاه در شرکت سنگ آهن مرکزی در حال استفاده است.

قیمت دو برابری HPGR وارداتی نسبت به دستگاه ایرانی
نکولعل آزاد همینطور ضمن اشاره به اینکه، واردات دستگاه HPGR ۸ تا ۱۲ میلیون یورو هزینه دارد، اضافه کرد: این در حالیست که خرید این دستگاه از داخل حدود ۳.۵ تا چهار میلیون یورو است. بعلاوه هزینه تعمیر و نگهداری آن هم یک پنجم دستگاه خارجی است.
وی ضمن اشاره به محصولات دیگر این گروه فناور، بیان نمود: سنگ شکن فکی یکی از انواع اصلی سنگ شکن ها در کارخانه های خردایش مواد معدنی است.
نکولعل آزاد افزود: این نوع سنگ شکن ها برای خرد کردن سنگ ها به اندازه های کوچکتر برای مراحل بعدی خردایش به کار می روند.
به گفته وی، این دستگاه ها بعنوان سنگ شکن های اولیه در خطوط خرد کردن مورد استفاده قرار می گیرند که کانی های درشت و بزرگ (بالاتر از ۲۰ سانتیمتر) را به سایزهای کوچکتر تبدیل می کند.
این فعال حوزه دانش بنیان افزود: سنگ شکن های فکی کم اصطکاک ترین و کم هزینه ترین و از لحاظ کارکرد راحت ترین ماشین های خردایش سنگ هستند.
وی در ادامه، ساخت انواع سنگ شکن های فکی، مخروطی، نوار نقاله، سرند و فیدر را از دیگر محصولات این شرکت عنوان نمود و اضافه کرد: دستگاه سرند برای جداسازی و دانه بندی انواع کانی های معدنی مورد استفاده قرار می گیرد.


مدیرعامل این شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: این دستگاه در بیشتر کارخانجات و معادن کاربرد فراوانی دارد.
وی همینطور ضمن اشاره به دستگاه فیدر اظهار نمود: این دستگاه هم برای انجام عملیات تغذیه خطوط فرآوری مواد معدنی و صنعتی به صورت سیتماتیک طراحی شده و دارای قابلیت تنظیم دریچه خروجی برای کنترل کیفیت ظرفیت بار است که در مدلها و تناژ مختلف در خطوط فرآوری مواد معدنی نصب و راه اندازی می شود.
نکولعل آزاد او همینطور درمورد پروژه های آتی این شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: در حال طراحی و ساخت تولید آهن اسفنجی از سنگ آهن کم عیار هماتیت به روش SLRN هستیم که در آینده نزدیک از این پروژه هم رونمایی خواهد شد.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، هم اکنون در این مجموعه دانش بنیان واقع در حومه پایتخت حدود ۴۵ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.



منبع:

1399/11/30
21:39:57
0.0 / 5
959
تگهای خبر: بازار , تخصص , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS