ستاد توسعه زیست فناوری اعلام كرد:

اجرای ۵ برنامه ملی كشاورزی و ۵ هزار میلیارد ارزش افزوده

اجرای ۵ برنامه ملی كشاورزی و ۵ هزار میلیارد ارزش افزوده به گزارش ابزار اپل ستاد توسعه زیست فناوری اعلام نمود: با اجرای پنج برنامه ملی کشاورزی زیستی و قراردادی، پنج هزار میلیارد ریال ارزش افزوده به کشور تزریق می شود.


به گزارش روز شنبه ایرنا از معاونت علمی و فناوری، جمعیت جهان هم اکنون ۷ میلیارد نفر است و پیش بینی می شود در سال ۲۰۵۰ به حدود ۱۱ میلیارد نفر برسد، در تولید غذای بیشتر یکی از برنامه های اصلی کشورها شمرده می شود.
اگرچه طبق نظر دانشمندان این افزایش در تولید به تنهایی نمی تواند با توسعه مناطق کشاورزی در جهان محقق شود، اما بطور عمده با افزایش تولید در مناطق حاصل خیز و استفاده از خاک های کم تر حاصل خیزتر این مهم امکانپذیر است.
این عمل برای کشورهای در حال توسعه به مفهوم افزایش مصرف کود، افزایش تقاضا برای مصرف آب و بکارگیری آفت های شیمیایی است.
اما نتایج خیلی از تحقیقات حاکی از آنست که سامانه کشاورزی رایج با کاربرد بی رویه نهاده های شیمیایی، محیط زیست را تخریب کرده است و منابع طبیعی را از برده است.
تاکنون برای حل مسائل کشاورزی رایج راه کارهای مختلفی ارائه شده است که یکی از این راه کارهای مؤثر، کشاورزی زیستی است.
امروزه کشاورزی زیستی به سرعت در حال رشد است و خیلی از کشورها خصوصاً کشورهای اروپایی، توسعه کشاورزی زیستی را در برنامه اجرائی خود قرار داده اند.
در واقع کشاورزی زیستی برای کاهش مصرف کودهای شیمیایی و جلوگیری از کاهش عملکرد محصول، راه حل استفاده از جایگزین های زیستی را مطرح می کند.
در کشاورزی زیستی در حقیقت جبران کمبود مواد غذایی خاک با بهره گیری از نسل سوم کودها یعنی کودهای زیستی صورت می گیرد. به همین دلیل و باتوجه به اهمیت این نوع از کشاورزی در زندگی مردم، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال اجرائی کردن ۵ برنامه ملی برای توسعه کشاورزی زیستی در کشور است.

اجرای مدیریت تغذیه تلفیقی
اجرای مدیریت تغذیه تلفیقی را باید یکی از برنامه های مدنظر در این مساله بدانیم که با همکاری شرکت های دانش بنیان در حال اجرا و یک برنامه ۵ ساله است.
در این برنامه هدف استفاده از کود شیمیایی، آلی و زیستی به تناسب آنالیز خاک است و اجرای این طرح سبب کاهش ورود کودهای شیمیایی به اراضی کشاورزی در طول زمان خواهد بود و تاب آوری ملی در کشور را ارتقا می دهد.

پایلوت برنامه کشاورزی قراردادی
از دیگر برنامه های این طرح، اجرای طرح آزمایشی برنامه کشاورزی قراردادی برای محصولاتی مانند گندم، سیر، پیاز، گوجه فرنگی و دانه های روغنی است. این طرح ۵ ساله نیز مقرر است به اشتغالزایی برای ۲۰ نفر منجر شود.

اجرای مدیریت تلفیقی آفات
در سالهای اخیر شیوه جامع و نوینی برای کنترل آفات در حال توسعه یافتن است که بعنوان مدیریت تلفیقی آفات یا کنترل شناخته می شود. مدیریت تلفیقی آفات یک رهیافت بوم شناسی برای مدیریت آفات است که روش های زیستی، زراعی، فیزیکی و ادوات شیمیایی را به نحوی تلفیق و ترکیب می کند که هزینه اقتصادی، خطرات بهداشتی و زیست محیطی کمتری را به همراه داشته باشد.
این طرح نیز با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همکاری شرکت های دانش بنیان در حال اجراست.

کشت فرا سرزمینی ذرت
کشت فرا سرزمینی ذرت نیز در این طرح ملی مدنظر است، در حقیقت کشت فراسرزمینی به مفهوم کاشت انواع محصول در سایر کشورها و واردات آن به ایران است.
این نوع از کشت، زمینه رونق تولیدات کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی برای یک کشور را فراهم می آورد. از ین جهت، کشورهایی که از محدودیت منابع داخلی (آب و زمین) رنج می برند، توسط این روش و با اجاره اراضی در سایر کشورها، مبادرت به تولید مایحتاج خود می کنند.

کشت فراسرزمینی غلات
آخرین برنامه در این طرح ملی ۵ ساله توسعه کشاورزی زیستی و قراردادی؛ استفاده از روش کشت فراسرزمینی غلات است. طرحی که در قالب ۵ پروژه ملی در حال اجراست.



منبع:

1400/02/23
10:07:11
5.0 / 5
940
تگهای خبر: امنیت , تولید , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS