مدیرعامل شركت مخابرات ایران وعده داد

توسعه ۴۰۰ هزار فیبر نوری تا آخر سال

توسعه ۴۰۰ هزار فیبر نوری تا آخر سال به گزارش ابزار اپل مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درباره عدم تحقق وعده  ۵ میلیون پورت فیبر نوری تا سال ۱۳۹۸، اظهار داشت: برای تحقق شبکه دسترسی در شبکه ملی اطلاعات، به ۵۰۰۰ میلیارد هزینه نیاز بود،  برای تأمین این هزینه، طرح چند راه وجود داشت،  اصلاح تعرفه های مخابرات، کمک سهامداران و فروش بخشی از اموال شرکت و چون توافق بین وزارت و سهامداران، انجام نشد، این اتفاق رخ نداد و ما از سمت خودمان یک میلیون پورت را مهیا کردیم و تا آخر امسال ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار پورت دیگر اضافه خواهد شد.


به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، مجید سلطانی در گفتگو با شبکه خبر درباره این که ارتباطات به شکلی زیرساخت توسعه کشور به حساب می آید، اما در بحث دیتا خصوصا در شهرهای بزرگ با مشکل مواجهیم و با وجود اعلام انحصار در مخابرات، بازهم مشکلاتی داریم، توضیح داد: انحصار کلیدواژه ای است که زیاد مورد استفاده قرار می گیرد، هدف ما و سیاست گذاران توسعه در زیرساخت و ارتباطات است. ۱۰ سال قبل و همزمان با کشورهای دیگر جهان، سند استراتژیک خودمان را تنظیم و بحث توسعه را کلید زدیم و الان توسعه زیرساخت ارتباطات با فیبر نوری و FTTH را در دست داریم. سند استراتژیک در مخابرات با کمک بهترین مشاوران کشورهای توسعه یافته انجام شده و هیچ نقصی ندارد.
وی افزود: در کشورهای دیگری که پروژه توسعه ارتباطات را در دست دارند، دولت به آنها کمک می نماید، مثلاً در کشور آلمان در سال ۲۰۱۸ برای توسعه زیرساخت در بخشی دسترسی به FTTH، بالغ بر ۲.۷ میلیارد یورو یارانه اختصاص داده شد، در فرانسه تا سال ۲۰۲۵ هدف گذاری شده است کل مشترکین به فیبرنوری دسترسی داشته باشند و دولت کمکی ۱۴ میلیارد یورویی داشت، در کره جنوبی و در همین بحث دولت حدود ۳۹ درصد به مخابرات کمک کرده است.
مخابرات در ۱۲ سال قبل هیچ گونه حمایتی از سوی دولت نداشت
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اشاره به اینکه مخابرات در ۱۲ سال قبل هیچگونه حمایتی از سوی دولت نداشته، اظهار داشت: دولت هیچ کمکی به ما نمی کند، در کشورهای دیگر هم مخابرات خصوصی است، ولی دولت به علت زیانده نشدن شرکتهای خصوصی به آنها کمک می کنند. شرکت مخابرات، چون به بخش خصوصی واگذار شده باید بخشی از درآمد را به دولت بدهد و در این ۱۲ سال بابت سود سهام شرکت، سهام عدالت و مالیات ۶۴ هزار میلیارد به دولت اعتبار دادیم.
سلطانی در مورد انحصار مخابرات توضیح داد: برای عدم توسعه برای مخابرات از کلمه انحصار استفاده می شود. در این ۱۲ سال، در حوزه تلفن هیچگونه افزایشی در تعرفه ها نداشتیم. اگر ۲۰ هزار میلیارد تومان آورده ما خرج توسعه می شد، مشترکین بیشتری به باند پهن متصل می شدند و ما این مشکلات را نداشتیم. در همه جای دنیا درآمد و هزینه تناسب دارند. غیر ازینکه دولت به ما کمک نکرد ما به دولت کمک کردیم. در این سال ها عددی حدود ۴۰ هزار میلیارد هزینه حقوق و مزایا بود. حدود ۱۰۴ میلیارد برای دولت آورده داشتیم، اما کمکی به ما نشد.
وی در پاسخ به این سؤال که شما به سهامداران سود پرداخت می کنید، اما چرا کاری برای توسعه نمی کنید، توضیح داد: شرکت مخابرات سهامدار حقیقی و حقوقی دارد، اگر به سهامداران سود ندهیم، مردم انگیزه ای برای خرید سهام ندارند و سهام ما با مشکل روبه رو می شود؛ ازاین رو سهامداران کف سود را دریافت می کنند، علاوه بر این سودی که غیر از دولت سهامداران دریافت نمایند، عدد زیادی نیست که بشود با کمک آن تحولی ایجاد کرد.
توسعه شبکه فیبرنوری در کشور
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمورد توسعه شبکه فیبرنوری و این که حالا ۱۷۵ هزار کیلومتر فیبرنوری داریم، اما هنوز در دسترس مردم قرار نگرفته است، اظهار داشت: مبحث سرمایه گذاری و توسعه نسبت مستقیم دارد، وقتی از ما حمایت نمی گردد و در بعضی از اقدامات جلوی ما گرفته می شود، در نتیجه مشترکین گرفتار مشکل می شوند. ما نمیتوانیم نوسازی نماییم. در تمام این ۱۲ سال حمایتی از ما نشده و اعتبارات از ما گرفته شده است. دولت مأموریت های هزینه زا هم به مخابرات ابلاغ کرده است.
سلطانی افزود: در سال ۱۳۹۴ دولت بحث هم کد سازی را به ما ابلاغ نمود، وقتی طرحی مقرر است اجرایی شود، اگر کاهش درآمد به وجود بیاورد، باید جبران شود، در آن سال این کار برای ما ۸۰۰۰ میلیارد هزینه داشت و دولت هزینه ای را به ما نداد و ما از خودمان خرج کردیم. ما اگر این اعداد را داشتیم، مسلما هم اکنون فیبرنوری که ۱۷۵ هزار کیلومتر است، دو برابر می شد و ما حالا نزدیک منازل مردم بودیم و سرعت بالا را به آنها عرضه می دادیم، ولی این پروژه ها مشکلاتی برای ما داشت و سرعت ما کند شد. سیاست ها مشکل ساز هستند. هدف ما توسعه است و مردم به سرعت بالا نیاز دارند.
وی درباره این که چرا وعده ۵ میلیون پورت تا سال ۱۳۹۸، محقق نشد، اظهار داشت: سال ۱۳۹۸ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبحث شبکه دسترسی در شبکه ملی اطلاعات را به ما ابلاغ نمود. ما به علت اهمیت این موضوع، طرحی را عرضه کردیم، برپایه طرح ما برای یک بازه زمانی ۵۰۰۰ میلیارد هزینه نیاز بود. برای تأمین هزینه طرح چند راه وجود داشت، اصلاح تعرفه های مخابرات، کمک سهامداران و فروش بخشی از اموال شرکت. چون توافق بین وزارت و سهامداران انجام نشد، این اتفاق رخ نداد و ما از سمت خودمان یک میلیون پورت را مهیا کردیم و تا آخر سال جاری ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار پورت دیگر اضافه خواهد شد. اگر به ما کمک و زیان دهی ما جبران شود، توسعه شبکه زیرساخت ثابت اتفاق خواهد افتاد.




منبع:

1400/08/23
22:54:19
5.0 / 5
659
تگهای خبر: ارتباطات , تلفن , دیتا , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS