کاهش ۴۵ درصدی مصرف کود کشاورزی با نوآوری نانو
به گزارش ابزار اپل، یک استارتاپ با استفاده از فناوری نانو، راهکاری نوین برای افزایش بهره وری و کاهش مصرف کود شیمیایی تا ۴۵ برابر ارائه نمود.
به گزارش گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، یک استارتاپ دانشجویی در دانشگاه میامی با استفاده از فناوری نانو، انقلابی در شیوه های کشاورزی بوجود آورده است؛ نگاهی که به کشاورزان کمک می نماید با مصرف کمتر کود و کاهش ضایعات، کیفیت محصول خویش را به صورت قابل ملاحظه ای ارتقا دهند.
استارتاپ «اسمارت» (Smart Aerosol Technologies – SmArT) که اخیرا در رقابت بزرگ eMerge Americas ۲۰۲۵ موفق به کسب جایزه ۱۲۵ هزار دلاری شده است، این فناوری را بر پایه نانوذرات مهندسی شده عرضه نموده است که از راه روش های آئروسل (پخش در هوا) به شکل دقیق و هدفمند به گیاهان کود می رسانند.
شروتی چوداری، یکی از بنیان گذاران این استارتاپ، در خانواده ای بزرگ شده که دو نسل متفاوت با دو نقش کاملا متمایز کشاورز و صاحب کسب و کار را تجربه کرده اند. این تجربه شخصی انگیزه ای شد تا در دوران تحصیل دکتری در دانشگاه میامی، به دنبال تلفیق این دو جهان برود. او که در رشته مهندسی برق تحصیل می کرد، به صورت تصادفی مسیر تحقیقاتی خویش را بسمت فناوری نانو و کاربردهای آن در کشاورزی هدایت کرد.
چوداری می گوید: «وقتی وارد دوره دکتری شدم، رشته ام هیچ ارتباط مستقیمی با فناوری نانو نداشت؛ اما با داشتن پیشینه کشاورزی خانوادگی و علاقه ام به تاثیرگذاری روی اکوسیستم و سلامت، این فرصت را یافتم با همکاری دکتر پرتیم بیسواس، دکنرای مهندسی دانشگاه، پروژه ای نوآورانه شکل دهیم.»
بیسواس که سال ها در زمینه فناوری نانو و آلودگی هوا فعالیت داشته، پیش از این استارتاپ موفقی به نام Applied Particle Technology را در دانشگاه واشنگتن راه اندازی کرده بود که با فناوری های پیشرفته کیفیت هوا را در صنایع مختلف پایش می کرد. علاقه او به کشاورزی و بهبود شرایط محیطی کشاورزان، مسیر پژوهشی اش را بسمت توسعه تکنولوژی های جدید برای کشاورزی هوشمند هدایت کرد.
«اسمارت» چطور کار می کند؟ هسته اصلی فناوری «اسمارت»، سیستم نانوکود هوشمندی است که به کمک نانوذرات مهندسی شده، مواد مغذی را به شکل دقیق و هدفمند به گیاهان می رساند. این سیستم بر خلاف کودهای معمولی که به شکل عمده و غیر کنترل شده در مزارع پخش می شوند و منجر به هدررفت کود و آلودگی های زیست محیطی می شوند، از راه فناوری آئروسل امکان پخش یکنواخت و کارآمد کود را فراهم می آورد.
بر اساس گزارش این استارتاپ، استفاده از این شیوه می تواند میزان تولید محصول را تا ۸۰ درصد افزایش دهد و مصرف کود را تا ۴۵ برابر کم کند. این موفقیت می تواند تحولی اساسی در کاهش هزینه ها، حفظ محیط زیست و ارتقاء امنیت غذایی ایجاد نماید.
پژوهش های اولیه «اسمارت» در لابراتوار ها و گلخانه های کنترل شده شروع شد و بعد از آن به مزارع ایالت ایلینوی و همکاری با اتحادیه کشاورزی این ایالت رسید. کشاورزان استقبال گسترده ای از این تکنولوژی نوظهور نشان دادند و با اشتیاق آزمایش ها و کاربردهای آنرا دنبال کردند.
بیسواس می گوید: ما دیدیم که کشاورزان به نوآوری علاقه مندند و مشتاقند با راهکارهای ما محصول بیشتری با استفاده کمتر از کود و آب داشته باشند. آنها نه تنها به فکر تولید بیشتر هستند، بلکه دغدغه محیط زیست و پیشگیری از آلودگی ها را هم دارند.
پس از انتقال بیسواس به فلوریدا، «اسمارت» فعالیتهای خویش را در این منطقه که از قطب های کشاورزی ایالات متحده است ادامه داد و برنامه های آزمایش میدانی خویش را روی محصولات مختلف بخصوص گوجه فرنگی شروع کرد.
پس از کسب جایزه و جذب سرمایه اولیه در رویداد eMerge Americas، تیم «اسمارت» برنامه ریزی نموده است که آزمایش های میدانی خویش را توسعه داده و با کشاورزان بیشتری همکاری کند تا اثرات مثبت فناوری نانو بر کشاورزی پایدار را به اثبات برساند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب