ابزار اپل گزارش می دهد؛

۳۶۵ روز تا روشن شدن چراغ ارتباطات در روستاهای سراسر کشور

۳۶۵ روز تا روشن شدن چراغ ارتباطات در روستاهای سراسر کشور به گزارش ابزار اپل مشاور وزیر ارتباطات در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی اظهار داشت: برای تحقق هدف اتصال همه روستاهای کشور به اینترنت تا آخر سال 1401 به بودجه 12 هزار میلیارد تومانی و راه اندازی پنج هزار سایت BTS در سطح کشور نیاز داریم.


به گزارش ابزار اپل به نقل از خبرگزاری ایرنا، «ایرج روحی» مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی الزامی (USO) از زمانی که حکم انتصاب او آمد، سفرهای خود جهت بررسی وضعیت اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات را شروع کرد.
مدتی قبل خبری در خصوص اتصال ۹۸ درصدی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت انتشار یافت، اما مشاهدات میدانی نشان میدهد که این عدد با واقعیت، فاصله دارد. قسمتی از فاصله نیز طبیعی است چونکه حالا ذائقه ها عوض شده و نیاز به اینترنت با فناوری نوین بیشتر از گذشته شده است. برمبنای آخرین آماری که مشاور وزیر ارتباطات در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی داد، حالا اتصال روستاهای کشور به اینترنت حدود ۸۳ درصد است.
اگر در گذشته دسترسی ۵۰۰ کیلوبایتی کاربران به اینترنت برای آنها رضایتمندانه بود، حالا نیاز به سرعتی دارند که ارتباط آنلاین برای آنها برقرار شود. همین تغییر ذائقه موجب شد وزارت ارتباطات بصورت میدانی ابعاد مختلف دسترسی روستاها به اینترنت را بررسی کند. خصوصاً استان هایی که به سبب وسعت زیاد یا موقعیت جغرافیایی خاص، چالش های بیشتری دارند.
اتصال همه روستاهای کشور به اینترنت، سه ضلع دارد. ضلع اول یک طراحی خوب برای پیشبرد هدف اتصال تمام روستاهای کشور به اینترنت است و در سفرهایی که تا حالا رفتیم و بررسی های کارشناسی، ضلع اول را کامل کردیم. ضلع دوم مربوط به توان اجرائی اپراتورها است که با تقویت تیم های فنی خود باید آنرا ایجاد کنند و ضلع بعدی نیز شامل تخصیص منابع است.تمام استانها برای توسعه روستایی تعیین تکلیف شده اند
مشاور وزیر ارتباطات در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره وضعیت اتصال روستاهای کشور به اینترنت، اظهار داشت: اتصال پرسرعت و کامل روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به اینترنت و ایجاد بستر برای ارتباط به اینترنت سیار در روستاها همچون مهم ترین اقداماتی است که باید تا آخر سال ۱۴۰۱ در صورت تامین منابع به نتیجه برسد.
روحی اظهار داشت: از حدود سه ماه قبل به روستاهای واقع در استانها کردستان، فارس، هرمزگان، لرستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی سفر کردیم، از مسئولان استان هایی مانند سمنان، زنجان، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد و اردبیل که تعداد روستاهای بدون اتصال به اینترنت در آنها محدود بود نیز خواستیم تا آنها به تهران بیایند تا به این واسطه بررسی وضعیت پوشش ارتباطات روستایی کشور را تا پیش از اختتام سال ۱۴۰۰ کامل نماییم.
وی اشاره کرد: هدف اصلی این بود که موضوعات مربوط به استانها، تعیین تکلیف شود. حالا توانسته ایم مشخص نماییم در کدامیک از روستاها و در کدام فاز، باید سایت مخابراتی راه اندازی شود و کدامیک نیاز به توسعه و تعمیر دارند. زیرساخت های فنی برای این کار آماده شده، برنامه ریزی هایی در جهت رسیدن به این هدف نیز صورت گرفته و باید به سرعت وارد مراحل اجرائی شویم.
احداث پنج هزار سایت BTS
وی درباره تعداد سایت های BTS (دکل هایی که از تجهیزات مخابراتی بی سیم و باسیم تشکیل شده و ارتباط میان کاربر موبایل و شبکه عمومی را فراهم و تسهیل می کند) که باید برای این پروژه راه اندازی شود، اظهار داشت: برای اتصال تمام روستاهای کشور به شبکه ملی اطلاعات و پوشش سراسری اینترنت، به راه اندازی حدود پنج هزار تا سایت BTS نیاز داریم. اپراتورهایی که کار راه اندازی دکل ها را برعهده دارند، در تمام جلسات همراه ما هستند و موارد اینچنینی را با همراهی یکدیگر بررسی می نماییم.
روحی درباره پرچالش ترین بخش اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات توضیح داد: پرچالش ترین مناطق برای توسعه روستایی، عمدتاً مناطق کوهستانی مانند کردستان و آذربایجان غربی هستند که دسترسی به آنها کار آسانی نیست.
وی اشاره کرد: اتصال همه روستاهای کشور به اینترنت، سه ضلع دارد. ضلع اول یک طراحی خوب برای پیشبرد هدف اتصال تمام روستاهای کشور به اینترنت است و در سفرهایی که تا حالا رفتیم و بررسی های کارشناسی، ضلع اول را کامل کردیم. ضلع دوم مربوط به توان اجرائی اپراتورها است که با تقویت تیم های فنی خود باید آنرا ایجاد کنند و ضلع بعدی نیز شامل تخصیص منابع است.
مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی با اشاره به اینکه برای تحقق این هدف، نیاز به بودجه ۱۲ هزار میلیارد تومانی است، اضافه کرد: پوشش سراسری اینترنت برای تمام روستاها، کاری است که نیاز به سه سال زمان دارد، اما می خواهیم این کار را ظرف مدت یک سال به انتها برسانیم. همین مساله فشار مضاعفی را به منابع وارد می آورد. ما حالا برای این کار حدود چهار هزار میلیارد بودجه داریم در صورتیکه این پروژه به اعتبار ۱۲ هزار میلیارد تومانی نیاز دارد.
همه نهادها موافق توسعه روستایی هستند
وی اشاره کرد: یکی از اقداماتی که ما درحال انجام آن هستیم، رایزنی برای جذب منابع است. قسمتی از این مبالغ توسط سازمان برنامه و بودجه به ما داده شده است اما آنقدر عدد بزرگی نیست که بتواند کمک عظیمی به این پروژه کند. اهتمام داریم بوسیله سفرهای استانی و استفاده از ظرفیت مناطق محروم، این پروژه را با سرعت پیش ببریم.
روحی اضافه کرد: مدتی مجلس شورای اسلامی مصوبه ای را تصویب کرد که بواسطه آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مجاز به مولدسازی اموال و دارایی های غیرمنقول و همین طور تغییر کاربری و فروش اموال غیرمنقول مازاد خود و دستگاه های تابعه تا سقف ۱۰۰ هزار میلیاردریال است که برای توسعه شبکه ملی اطلاعات و ارتقای پوشش اینترنت و موبایل در روستاهای کم برخوردار می شود. بر طبق این مصوبه، می توان از منابع دیگر نیز برای توسعه روستایی بهره برد.
مشاور وزیر ارتباطات اشاره کرد: تامین و رایزنی برای جذب منابع از مهم ترین کارهایی است که باید سال آینده انجام بدهیم. اپراتورها نیز باید تلاش کنند تا ظرفیت اجرائی خودرا بالا ببرند چونکه روستاهای باقی مانده خیلی مشکل هستند، بطورمثال ما روستاهایی داریم که محل قرارگیری آنها داخل منطقه ای شبیه کاسه بوده و از همه طرف محصور شده است.
مجری طرح خدمات عمومی الزامی (USO) درباره همراهی نهادهای دیگر برای توسعه اینترنت روستایی اظهار داشت: واقعیت این است که وقتی صحبت از توسعه در زمینه ارتباطات روستایی می شود، هیچ مخالفتی با تخصیص منابع وجود ندارد اما باید دراین زمینه ظرفیت های قانونی ایجاد شود و ریل گذاری مناسب صورت بگیرد. منابع وزارت ارتباطات همیشه از بخش های پایدار بوده و از منافع عمومی کشور استفاده نمی کرده است. اما حالا که باید این پروژه را در زمان کوتاهی به سرانجام برسانیم، نیاز است از منابع عمومی کشور نیز استفاده نمائیم.
به گزارش ابزار اپل به نقل از خبرگزاری ایرنا، «عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اوایل حضور خود در وزارت ارتباطات اعلام نمود: برمبنای برنامه ریزی صورت گرفته، دسترسی باقیمانده روستاهای بالای ۲۰ خانوار تا آخر سال ۱۴۰۱ تکمیل می شود.
وی اشاره کرد که روستاهای باقی مانده به لحاظ صعب العبور و کوهستانی بودن جزو سخت ترین بخش باقی مانده از این طرح ملی بوده و نیازمند کار مجاهدانه هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همین طور بر استفاده از ظرفیت گروههای جهادی برای توسعه ارتباطات در مناطق دور افتاده و محروم اصرار کرد.
وی فرمان داد تا کارگروهی متشکل از مدیران اپراتورها و مدیرعامل مخابرات ایران و نیز مدیران ذی ربط وزارت ارتباطات برای حل مشکلات و سرعت بخشیدن به روند توسعه دسترسی روستاها به شبکه ملی اطلاعات تشکیل و موضوع با جدیت پیگیری شود.


منبع:

1401/01/03
14:26:14
5.0 / 5
481
تگهای خبر: آنلاین , اپراتور , ارتباطات , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS