پرواز شب پره کله مرگی از آفریقا تا آلپ با یک مسیریاب داخلی

پرواز شب پره کله مرگی از آفریقا تا آلپ با یک مسیریاب داخلی به گزارش ابزار اپل، یک تحقیق جدید بر مبنای داده های گردآوری شده از ۱۴ شب پره خاص حاکی می باشد که این حشرات بر مبنای نوعی قطب نمای داخلی تنظیم شده با میدان مغناطیسی زمین پرواز می کنند.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از ساینس نیوز، این شب پره ها با نام علمی Acherontia Atropos که به دلیل وجود شکل شبیه جمجمه و استخوان روی پشتشان به نام شب پره کله مرگی (death’s-head hawkmoths) معروف شده اند، در بهار و پاییز هزاران کیلومتر بین شمال آفریقا و مناطق آلپ مهاجرت می کنند.




به گفته «رینگ کارد» حشره شناس از دانشگاه کالیفرنیا، خیلی از حشرات مهاجر به جایی می روند که باد آنها را می برد اما این شب پره ها با حشرات دیگر تفاوت دارند.




داده های جدید حاکی می باشد که این شب پره ها نه تنها در مسیری مستقیم پرواز می کنند بلکه حتی وقتی جهت باد هم عوض می شود، در راه خود می مانند. این یافته ها می تواند به پیشبینی این مسئله یاری برساند که با تداوم گرمایش زمین، مسیرهای پرواز این حشرات چگونه امکان دارد تغییر کند. محققان می گویند که شب پره های کله مرگی هم احیانا مانند خیلی از حیوانات دیگر در جست و جوی مناطق خنک تر به سمت شمال حرکت خواهند کرد.



گروهی از محققان به سرپرستی «مارتین ویکلسکی» از موسسه «ماکس پلانک» مونیخ جهت بررسی این مسئله انتقال دهنده (transmitter) رادیویی به پشت این حشرات چسباندند. محققان سپس این حشرات مجهز شده به انتقال دهنده را آزاد کردند و مسیر حرکت و طول مسافرت و ارتفاع پرواز آنها را بررسی کردند. یکی از این حشرات در مسافتی به طول ۹۰ کیلومتر دنبال شد که این طولانی ترین مسافتی است که یک حشره تابحال دنبال شده است.


منبع:

1401/06/06
23:19:19
5.0 / 5
494
تگهای خبر: دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
ابزار اپل - iosTools.ir
iostools.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ابزار اپل محفوظ است

ابزار اپل

معرفی و فروش نرم افزارهای IOS