هزار كیلومتر در خانه، روایت دیجیتالی میراث فرهنگی
به گزارش ابزار اپل برنامه ۱۱ هزار كیلومتر روایت فرهنگی جهت بازدید ۲۴ میراث جهانی ایران با همكاری سازمان فناوری اطلاعات ایران و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از راه پلت فرم های ارتباطی در دسترس عموم قرار می گیرد.
به گزارش ابزار اپل به نقل از ایسنا، مراسم معرفی طرح «۱۱هزار کیلومتر مسیر در خانه؛ سفر به میراث جهانی» بامداد امروز با حضور امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، به منظور بازدید آنلاین عموم مردم از ۲۴ اثر میراث فرهنگی و مراکز دیدنی کشور در شرایط کرونایی حاضر، در کاخ موزه گلستان برگزار گردید.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به شرایط حاکم بر کشور و چالشی مشترک به نام کرونا اظهار داشت: چالش های جدید انسان را وادار به عرضه خلاقیت های جدید می کند. در روزهای نوروز برنامه بازدید از ۱۳ موزه را به صورت پایلوت و بخش مستقیم اجرا کردیم و استقبال از این برنامه بیش ازحد تصور ما بود و تصمیم بر آن شد تا این مسیر را ادامه دهیم.
معاون وزیر ارتباطات در ادامه اضافه کرد: برنامه ۱۱ هزار کیلومتر بین دو هفته تاریخی یعنی روز حفاظت از بناها و محوطه های تاریخی و روز موزه ها از اهواز و سایت فرهنگی چغازنبیل شروع می شود و هرروز ۱ ساعت و نیم برنامه به صورت استریم از راه پلتفرهای ازتباطی پخش می شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به همکاری مشترک بخش خصوص و دولتی اظهار داشت: این طرح نمونه موفقی از همکاری دولت با بخش خصوصی و سمن ها است و در طرح شرکت های حوزه گردشگری و فناوری ما را همراهی می کنند و همینطور شرکت رایتل بعنوان اپراتور ارتباطی مسیر را پوشش می دهد و شرکت تیوا و سایر پلت فرم های به اشتراک گذاری تصویر این برنامه را پشتیبانی می کنند.
ناظمی با تاکید بر همکاریهای شکل گرفته بین دو وزارت خانه اظهار داشت: تشکیل آرشیو دیجیتال میراث فرهنگی و حفظ و نگهداری از آن به صورت توزیع یافته در چند دیتاسنتر مختلف از دیگر اقدامات در دست اجرا است و هم افزایی بین دو مجموعه سبب خلق ایده هایی ازجمله تجهیز ابنیه های تاریخی به فناوری های نوین و واقعیت مجازی است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در خاتمه اضافه کرد: امیدواریم اجرای تور ۱۱هزار کیلومتر در خانه سبب ایجاد روایت دیجیتالی ماندگار و دسترس پذیر برای همگان شود و این امکان را فراهم آورد که نگاه تاریخی و فرهنگی بیشتر از گذشته و در سطوح متنوع تری مورداستفاده قرار گیرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب